Navigation

SCE Trader: Morning Call - woensdag 24 april: hogere start - TSLA - ASMI - AAPL


Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De verwachting is dat Europa vandaag duidelijk hoger gaat starten. In Amerika waren de indices beter en in Azië zien we ook de meeste markten in de plus staan.

Op de Amerikaanse futuresmarkten, gemeten aan fair value als momentopname, zou New York vanmiddag wederom iets hoger starten.

De Europese beurzen gaan reageren op de trits aan resultaten die gisteren na beurs in Amerika zijn uitgekomen. Deze zijn in principe verdeeld tot beter te noemen waarbij beleggers door een roze bril willen kijken. Dit is vooral zichtbaar bij het aandeel Tesla, dat met slechte cijfers kwam, maar nabeurs 13% is gestegen.

Ook andere bedrijven die met cijfers nabeurs kwamen zijn overwegend met plussen beloond, bijvoorbeeld Texas Instruments die ook met redelijk goede cijfers kwam.

In Amsterdam kwam ASMI nabeurs met cijfers. Deze waren sterker dan verwacht. Vooral de outlook voor de rest van dit jaar mag als duidelijk positief worden gezien. Ook de vooruitzichten voor de lange termijn zijn goed, waardoor wordt verondersteld dat ASMI wel eens scherp hoger de dag kan gaan beginnen.

Op Wall Street tijdens de sessie stegen de koersen steeds een stapje verder. De markten negeerden negatief nieuws en daardoor dat vooral werd gelet op positieve signalen. Bijvoorbeeld rapporten dat de iPhone verkopen van Apple in China nog meer tegenvallen dan verwacht werden terzijde geschoven. De markten keken vooral vooruit op de hoop dat de bedrijfsresultaten steun zouden geven.

De beweging in Amerika wordt ook gezien als een technische rebound. We zijn de laatste tijd fors gedaald en nu volgt hier een rebound op totdat de markt weer in evenwicht is gekomen.

Waar dat evenwicht ligt dat is nog niet geheel duidelijk. Maar de kans is aanwezig dat we misschien nog wel wat verder naar boven gaan voordat de markt weer gaat kijken naar vooral de rente.

Wat dat betreft kwamen gisteren de cijfers uit van de inkoopmanagersindex gemeten door de S&P. Die waren zwakker dan verwacht en dit leidde tot enig optimisme dat de Federal Reserve dan toch misschien wel eens rond de zomer de rente kan gaan verlagen. Toch is één cijfer waarschijnlijk te weinig om conclusies te trekken.

In Azië staan de meeste indices duidelijk in de plus. Het valt op dat in Zuid-Korea de stemming vast genoemd kan worden onder aanvoering van het aandeel Samsung.

In Japan kwam de Services Sector Producer Prices uit over maart, deze lieten een getal zien 2,3%. Nog steeds is er een stijging zichtbaar van de inflatie in Japan waardoor rente verhoogd kan worden. Echter, de Nikkei trekt zich er weinig van aan en staat maar liefst 2,1% hoger.

Bij obligaties was er gisteren een iets beter patroon zichtbaar en in Azië is het effectief rendement toch weer iets opgelopen. Obligaties zijn dus iets gedaald. Het tienjarige Amerikaans papier laat nu een rendement zien van 4,62%. Het Japanse tienjarige papier noteert 0,89% effectief rendement en het Duitse papier staat op 2,51%.

De obligatiemarkten zijn de laatste tijd gedaald. De effectief rendement is opgelopen. De laatste paar dagen is het beeld wat rustiger. Het is echter nog steeds onbeslist of dit al werkelijk de top in de rente is. Mocht dit wel de top in de rente zijn, dan zou dat een steun kunnen geven aan aandelen. Maar dat blijft dus de vraag.

Bij valuta is de dollar iets zwakker geworden. Bij commodities beweegt olie zijwaarts en tracht goud een bodem te vinden. Goud is fors gecorrigeerd de afgelopen dagen en nu in Azië is weer voorzichtige vraag ontstaan.

Bij crypto heeft Bitcoin momenteel een koersnotering van ongeveer 66.800 dollar. Crypto laat momenteel een onduidelijke beweging zien en blijft in een trading range. De veronderstelling is dat een verdere correctie nog steeds mogelijk zou kunnen zijn.

Resumerend, de financiële markten vergeten even alle zorgen. Ook al zijn bedrijfsresultaten zoals die van Tesla misschien wel tegenvallend, het maakt even niet uit, men wil naar boven. Ook omdat er aardig wat shorts in de markt zitten en deze worden nu uitgerookt met andere woorden: je hebt te maken met short covering. Dit kunnen vrij heftige rally's zijn en wie weet zet het zich nog wel door. Toch kan je stellen ook kijkend naar de rente dat we misschien nog niet helemaal klaar zijn met het correctieve patroon waar we in zitten. Dat gezegd hebbende gaan we vandaag waarschijnlijk eerst fors hoger starten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.