Navigation

SCE Trader: Morning Call - woensdag 24 juli: lager - van Tesla tot ASMI en meer

SCE Trader: Morning Call - woensdag 24 juli: lager - van Tesla tot ASMI en meer

De verwachting is dat de Europese beurzen vandaag lager gaan starten. Er zijn verschillende bedrijfsresultaten uitgekomen en degenen die wij belangrijk vinden om te delen worden uiteraard op onze website gebracht. In de loop van de dag verschijnen verschillende artikelen over deze bedrijfsresultaten met duiding en visie.

Om daar meteen even mee te beginnen. Gisteren nabeurs zijn Google, Tesla en ondermeer Texas Instruments met de cijfers gekomen. Al deze aandelen zijn nabeurs gedaald.

Vooral Tesla stond onder druk met een verlies van 8% waarbij Tesla's resultaten ook zwakker waren dan verwacht. Daar komen we uiteraard op terug waarbij we er ook de rekening mee houden dat in de autosector Tesla voorlopig zwakke cijfers blijft presenteren, nu haar marktaandeel in Amerika onder de 50% is gedaald. Op de lange termijn moet Tesla het hebben van haar Robotaxi en haar humanoid robots. Al deze zaken brengen we natuurlijk ook op onze website waar we verder ingaan op de cijfers.

Vanochtend in Europa zijn verschijnende banken met cijfers gekomen. Waaronder Deutsche Bank, Unicredit en BNP Paribas. Vooral de Franse banken wordt op gelet. Deze cijfers zijn om het zo uit te drukken overwegend beter tot een mixed bag.

Gisteren nabeurs kwam onder meer LVMH met resultaten en die waren zwak. Ook kwam ASMI met de cijfers en deze waren juist sterker dan verwacht en heeft zelfs de outlook verhoogd.

Terug nu naar de opening. De handel zal waarschijnlijk in Europa lager gaan beginnen. We zagen gisteren in Amerika een zijwaarts patroon, met in Azië momenteel duidelijk lagere noteringen.

Op basis van de Amerikaanse futures, uiteraard een momentopname, zou Amerika vanmiddag flink lager beginnen.

De Europese beurzen die gisteren al zijwaarts bewogen en die eigenlijk in afwachting waren van de reactie op de bedrijfsresultaten, gaan dus reageren op de situatie dat de eerste grote techbedrijven die zijn gekomen met hun cijfers, Google, Tesla en Texas Instruments, dat deze cijfers negatief zijn ontvangen. Dit kan uiteraard een momentopname zijn. Maar het geeft wel aan dat de lat zo hoog is gelegd bij de bedrijfsresultaten dat als het maar een beetje tegenvalt dat de koersen terugvallen.

De cijfers van ASMI waren onverminderd sterk. Toch geldt ook bij ASMI dat de koers hier ook al op vooruit is gelopen en zelfs zou de koers tegen de markttrend in vandaag een rally vertonen, is er daar ook maar de vraag of beleggers de koers echt nog veel verder durven op te stuwen, door het feit dat ook bij ASMI geldt dat een kleine tegenvaller tot een vrij grote negatieve reactie kan leiden.

Op Wall Street zagen we gisteren een zijwaartse markt die enigszins nerveus overkwam. De cijfers die de bedrijven voorbeurs presenteerden waren op zich redelijk te noemen, ondermeer bijvoorbeeld Coca-Cola en General Electric dat 6% erbij won en vanaf duidelijk lagere niveaus positief is beoordeeld.

De Aziatische beurzen staan op dit moment lager, waarbij dit ondermeer wordt toegeschreven aan de cijfers van Tesla, omdat het aan kan geven dat de elektrische voertuigenmarkt nog steeds aan het afkoelen is. Dit heeft dan vooral effect op de Chinese beurs. Maar ook de chipgerelateerde waarden doen een stapje terug in Azië, wat kan wijzen op ook een iets zwakker Europa in deze sector.

Bij obligatiemarkten zien we momenteel dat het effectief rendement van het tienjarig Amerikaans papier op 4,25% staat. Het Japanse papier staat op 1,07% en is de laatste tijd weer opgelopen. Het Duitse papier staat op 2,44%. Tegelijkertijd noteren Italië en Frankrijk op het tienjaarspapier iets beter, dus daar is het effectief rendement iets gedaald.

De dollar is na de recente zwakte de afgelopen 24 uur juist iets sterker geworden. En we hebben bij commodities te maken met een goudprijs die blijft stijgen en rond haar records noteert. De olieprijs was gisteren in de New York sessie zwak, en laat in Azië ook enige zwakte zien. De basis en industriële metalen gerelateerd aan China blijven nog steeds onder druk liggen.

Bij crypto hebben we te maken gehad met de introductie van de spot Ethereum ETF's. Die zijn matig ontvangen. De koers van Ethereum is zelfs gedaald in plaats van gestegen. Wij zouden daar ook niets mee doen. Bitcoin kenmerkte zich ook door winstnemingen, nu de top van de markt, de recente weerstand, weer wordt genaderd.

Resumerend, het ziet er naar uit dat Europa vandaag lager gaat starten. Daarna wordt de vraag of de Amerikanen in de loop van de dag anders gaan denken over de eerste bedrijfsresultaten van de grote techbedrijven.

Maar goed, ook de relatieve zwakte bij LVMH is een ongunstig signaal en wijst uit dat er toch een domino-effect kan zijn van een zwakkere Chinese economie.

Ondertussen kijkt de markt ook nog steeds naar de verkiezingsontwikkelingen in Amerika, waarbij wordt gesuggereerd door politieke analisten dat Kamila Harris misschien toch meer kans maakt dan eerder werd verwacht in de strijd met Donald Trump. In ieder geval, eerst maar een lagere start en dan weer kijken.

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €10 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 30 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.