Navigation

SCE Trader: Morning Call - donderdag 25 april: lagere start - META - Hynix - Besi en meer


Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


Het lijkt erop dat de Europese markten vandaag lager openen. In de Verenigde Staten sloot de handel verdeeld, met een daling in de koers van Meta na sluiting. In Azië zien we momenteel een gemengd beeld, waar zowel hogere als lagere noteringen worden genoteerd, met de Nikkei en de Kospi zwak.

Op basis van de fair value van de Amerikaanse futuresmarkten, die een momentopname vormt, zal de handel waarschijnlijk verdeeld van start gaan in New York, met de Nasdaq duidelijk lager.

In Europa kunnen verschillende bedrijfsresultaten vandaag het nieuws domineren. De Europese markten hebben ook te maken met de cijfers die gisteren na sluiting in de VS werden vrijgegeven van ondermeer Meta, wat waarschijnlijk het sentiment niet ten goede zal komen.

De cijfers van Besi en Adyen vinden we op headlines niet overtuigen. Later komen we daar op terug.

Hierdoor is de kans groot dat de handel vandaag met een lagere toon zal beginnen. De rente die weer stijgt en bedrijfsresultaten zijn de belangrijkste focuspunten zijn.

Op Wall Street begon de handel verdeeld en gesteund door de stijging van de koers van Tesla. Tesla sloot ook fors hoger met een winst van 12%, maar na sluiting veranderde het sentiment. De cijfers van Meta vielen tegen, wat resulteerde in een koersdaling van 12%. Ook de koers van IBM, dat ook met cijfers kwam, moest flink inleveren en daalde met 8%.

De daling van Meta kan worden gezien als een teken van het sentiment op de markt. De reactie laat over het algemeen zien dat de zogenaamde AI-unwind als tijdelijk fenomeen nog steeds aan de gang is.

In Azië valt op dat de KOSPI duidelijk lager staat, ondanks beter dan verwachte cijfers van SK Hynix dat een optimistisch beeld schetst van de toekomst. Ook de Nikkei is lager.

Wat betreft obligaties noteert het 10-jarig rendement momenteel op 4,65%. Het Japanse rendement is gestegen tot 0,89%, terwijl het Duitse rendement op 2,59% staat, wat opnieuw wijst op een stijgende rente.

Dit wordt momenteel gezien als een zwak punt voor de aandelenmarkten, aangezien het een strijd lijkt te zijn tussen de rente en bedrijfsresultaten.

Wat betreft valuta blijft de dollar zijwaarts bewegen, met een focus op de dollar tegen de yen die momenteel boven de 155 noteert. Hoewel de markt misschien wel een verlaging van de rente door de Bank of Japan zou verwachten, lijkt dit niet te helpen om de opmars van de dollar te stoppen.

Bij commodities zien we dat olie fractioneel hoger tot verdeeld noteert, terwijl er opnieuw winstnemingen zijn bij de edelmetalen.

Op de cryptomarkten moest Bitcoin gisteren terrein prijsgeven, terwijl de altcoins overwegend zwakker zijn. De winstnemingen bij Bitcoin lijken door te gaan, met de koers nu net boven de $64.000.

Resumerend lijkt het erop dat de Europese markten afwachtend tot lager openen. De reactie op bedrijfsresultaten, zoals die van Meta en IBM of Hynix, moet opnieuw worden verwerkt, terwijl de markt blijft worstelen met stijgende rentetarieven.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.