Navigation

SCE Trader: Morning Call - dinsdag 25 juni: verdeelde start voorzien

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €10 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 30 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De verwachting is dat Europa vandaag verdeeld tot licht negatief zal starten. In Amerika eindigde de Dow Jones hoger, terwijl de technologieaandelen zwak presteerden, aangevoerd door een daling bij NVIDIA. In Azië zien we een gemengd tot hoger beeld.

Op basis van de huidige fair value van de Amerikaanse futuresmarkten, wat uiteraard een momentopname is, zou Amerika vanmiddag iets beter kunnen starten.

Europese beleggers kijken dus aan tegen een gemengd beeld. Aan de ene kant kan de forse koersdaling van NVIDIA met meer dan 6% een negatieve factor zijn. Aan de andere kant boekte de Dow Jones winst. Het lijkt erop dat de markten de daling in de Amerikaanse technologiesector echter gaan relativeren, waardoor een gemengde start wordt verwacht.

Vanmiddag zal moeten blijken of de technologieaandelen in New York herstellen. Dit zou ertoe kunnen leiden dat we in Europa zelfs positief eindigen.

Aegon heeft bekend gemaakt dat het zijn transformatie in het Verenigd Koninkrijk wil versnellen naar een toonaangevend digitaal spaar- en pensioenplatform. Wij zijn bullish over het aandeel.

Airbus aangekondigd dat het zijn leveringsdoelen naar beneden heeft bijgesteld, wat een mild negatief effect kan hebben op dagbasis, voornamelijk door problemen in de toeleveringsketen.

Op Wall Street eindigde de technologiesector zwak. NVIDIA kende opnieuw een grote verkoopronde en het aandeel is daarmee gedaald tot onder het niveau van de recente aandelensplitsing. De daling van NVIDIA wordt gezien als een ronde van winstnemingen, na de exorbitante stijging van het aandeel de afgelopen tijd. Het is nog onduidelijk of deze verkopen zich doorzetten. Mocht dat het geval zijn, dan kan de gehele technologiesector een verdere correctie doormaken.

In Azië liggen de China-gerelateerde indices iets in de min, maar de rest van Azië staat in de plus en trekt zich weinig aan van de negatieve ontwikkelingen op Wall Street.

Bij obligaties staat het effectief rendement van het tienjarige Amerikaanse papier momenteel op 4,27%, terwijl het Duitse papier op 2,42% staat. Dit betekent dat de rente fractioneel is opgelopen, maar binnen de perken blijft. Verder komt de PCE-index in Amerika uit, een belangrijke graadmeter voor de Federal Reserve.

De eerste paniek in Europa rond de mogelijke verkiezingsoverwinning van Le Pen lijkt verwerkt te zijn in de koersen.

Bij valuta laat de dollar momenteel een zijwaarts patroon zien. Bij commodities consolideert de olieprijs, terwijl goud en zilver in Azië enige winstnemingen laten zien.

In de crypto-markt hebben we in Amerika een flinke dip gezien, maar in Azië zien we enig herstel optreden, waardoor Bitcoin nu rond de 61.500 dollar staat. Er is een kans op een technische rebound in crypto, maar of we de bodem hebben bereikt, hangt vooral af van de koers van Bitcoin, die als leidende munt de markt bepaalt. Voor een echte uitbraak naar boven in crypto moet de oude top van Bitcoin van eerder dit jaar definitief doorbroken worden, en het is nog onduidelijk of dat zal gebeuren.

Resumerend lijkt het erop dat Europa rustig zal reageren op de technologieverkoop en de daling van NVIDIA in Amerika. De markten gaan waarschijnlijk afwachten, en als er vanmiddag een herstel in Amerika is, kunnen de markten zelfs hoger eindigen vandaag.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.