Navigation

SCE Trader: Morning Call - dinsdag 27 februari - verdeeld - Bitcoin ijzersterk


Krijg toegang tot alle artikelen op de website van scetrader.nl. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De verwachting is dat de Europa vandaag weer verdeeld gaat starten. New York was fractioneel lager en in Azië is een onduidelijk beeld. Op basis van fair value voor de Amerikaanse futures, uiteraard een momentopname, zou de Amerikaanse beurs vanmiddag vlak starten. Crypto is sterk. ASMI komt vandaag met cijfers die we in een apart bericht gaan brengen.

Op maandag was het een zijwaartse dag en momenteel ziet het er naar uit dat de markt nog steeds een wait and see houding heeft. Dit ook vanwege de enorme hoeveelheden uitgiftes van Amerikaans staatspapier deze week dat invloed op de rente kan hebben.

Dat Europese leiders nu openlijk spreken over het sturen van NAVO-militairen naar Oekraïne heeft vooralsnog geen effect op de markt. Als dit werkelijkheid wordt, zou dat als ernstig beschreven mogen worden.

Op Wall Street wist de koers van Applied Materials te stijgen door een deal met Nvidia. Deze deal werd echter al verwacht. Nabeurs kwam Zoom met cijfers, die waren we beter dan verwacht en gaat 1,5 miljard aan eigen aandelen inkopen. Toch hebben wij nog steeds twijfels over Zoom.

In Azië noteert de Nikkei vrijwel ongewijzigd en zien we de Chinese markt hoger. Het vasteland van China is sterk, maar dat wordt vooral toegeschreven aan de kunstmatige ondersteuning vanuit de overheid.

Op obligatiemarkten staat de rente in Amerika, de kapitaalmarktrente op 10 jaar, nu rond de 4,28%. Tevens zien we dat de Duitse rente op 10 jaar nu 2,43% doet. De 10-jaars rente in Japan is opgelopen tot 0,696%, aangezien wordt verwacht dat het einde van het zero-policy beleid rond april kan ingaan. De huidige Japanse yield (rente) is het hoogste niveau sinds 2011.

In Japan kwamen inflatiegegevens naar buiten die de prognoses overtroffen. De kern CPI steeg in januari met 2% ten opzichte van een jaar eerder. De kern consumentenprijsindex van Japan omvat olieproducten, maar sluit de prijzen van verse voedingsmiddelen uit. Het kern CPI-cijfer kwam ook overeen met het inflatiedoel van 2% van de Bank of Japan.

Bij valuta is er weinig beweging. Bij commodities is olie vlak en goud noteert op dit moment iets beter.

De cryptomarkt ging gisteren helemaal los in Amerika waarbij we zagen dat Bitcoin het hoogste niveau sinds 2021 bereikte. Bitcoin staat nu rond de 56.000 dollar.

Maar niet alleen Bitcoin wist fors te stijgen. Op de altcoinmarkt zagen we hele grote winsten bij sommige munten, waaronder weer COTI dat 25% won. We zitten daar vanaf ongeveer een dubbeltje op een up, omdat het cadeautjes gaat uitdelen.

NEAR, wat we nog steeds als ondergewaardeerd zien, wist weer sterk te rallyen. Tevens hadden we te maken met de koers van Stacks, wat weer gecorreleerd wordt aan Bitcoin, hoger en kon maar liefst 10% winnen.

Crypto-aandelen, fondsen gerelateerd aan Bitcoin, waren weer fors hoger. De miners vertoonden flinke plussen, terwijl het aandeel MicroStrategy een sterke winst liet zien. Ook hier hebben we op dit moment ups liggen. Coinbase was ook weer duidelijk in de plus.

Resumerend, de signalen voor de financiële markten zijn verdeeld, hoewel ze gunstig zijn voor crypto. We verwachten vandaag selectieve vraag te zien zonder een duidelijke richting. Geopolitiek staat weer op de agenda voor de markten, maar het is mogelijk dat, net als voorheen, er niet veel aandacht aan wordt besteed.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.