Navigation

SCE Trader: Morning Call - donderdag 27 juni: iets lagere start - MU - ASR en meer

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €10 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 30 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De Europese beurzen gaan vandaag waarschijnlijk terughoudend starten. Hoewel de Amerikaanse beurzen iets hoger eindigden, daalde Micron Technology nabeurs. De Aziatische beurzen zijn ronduit zwak.

Op basis van fair value zou de Amerikaanse beurs vanmiddag ook wat lager starten, maar dit is slechts een momentopname van de futuresmarkten.

De markten worden geconfronteerd met een meer onzeker beeld, ook omdat morgen de PCE-index in Amerika wordt gepubliceerd, een belangrijke indicator voor de Federal Reserve met betrekking tot de rente. Dit zou kunnen leiden tot een meer defensieve houding van beleggers.

Hoewel de chipwaarden, zoals Micron Technology, mogelijk een stapje terugdoen, wordt dit voornamelijk gezien als een excuus om winst te nemen omdat de cijfers niet zo zwak waren.

Vandaag houdt ASR in Rotterdam de Capital Markets Day. De eerste berichten zijn al uitgekomen en deze kunnen als sterk worden beschouwd en het gaat voor 500 miljoen euro aandelen inkopen. We denken dat ASR verder zal stijgen.

De markten letten ook op bedrijven die mogelijk met winstwaarschuwingen komen, zoals gisteren bleek toen Alfen een grote winstwaarschuwing gaf. Echter, naar onze mening is er meer aan de hand en we zouden er op dit moment niets mee doen met Alfen.

Op Wall Street wist NVIDIA fractioneel hoger te sluiten, terwijl Tesla sterk was. De rest van de handel was verdeeld.

In Azië zien we dat technologie een stap terug moet doen in China en Hongkong, mede door onzekerheden over nieuwe handelssancties. De huizenmarkt in China blijft ook zwak.

Bij obligaties noteert het effectief tienjarig Amerikaans rendement momenteel 4,33%. De Japanse rente is gestegen naar 1,07% en de Duitse rente staat op 2,46%. Dit betekent dat de rente weer aan het stijgen is. Mocht de PCE-index morgen in Amerika geen verlichting brengen, dan kan de rente opnieuw een rol gaan spelen bij de trend van de markten.

Bij valuta is de dollar is tegen de yen gestegen tot boven de 160, terwijl de dollar tegen anderen momenteel een zijwaarts patroon laat zien. Bij commodities zien we zwakte over de gehele linie, waarbij goud ook een stap terug moet doen door winstnemingen.

In de crypto-markten zien we momenteel consolidatie in Azië, zonder echte overtuiging. Crypto heeft nog steeds te maken met een gebrek aan nieuwe katalysatoren en de realisatie dat veel crypto puur op hype zijn gestegen, zonder intrinsieke waarde.

Resumerend ziet het ernaar uit dat we vandaag defensief gaan starten. De markten zoeken excuses, zoals bijvoorbeeld bij Micron Technology. ASR lijkt een positieve uitzondering, maar dit zal waarschijnlijk niet voldoende zijn. In de rest van Europa blijft men kijken naar Frankrijk, dat nog steeds moeite heeft om te herstellen. Dit betekent waarschijnlijk een voorzichtige houding en vanmiddag moeten we na de opening in Amerika weer zien wat er gaat gebeuren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.