Navigation

SCE Trader: Morning Call - woensdag 28 februari - weer afwachtend


Krijg toegang tot alle artikelen op de website van scetrader.nl. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De verwachting is dat Europa iets lager zal starten. Op Wall Street zagen we de Dow Jones iets lager en voor de rest een verdeeld tot iets hoger beeld. In Azië staan de indices momenteel meestal lager. De cijfers ASMI voldeden, maar ook niet meer dan dat.

Op basis van fair value is de veronderstelling dat Amerika vanmiddag verdeeld tot iets lager zal starten.

Op Wall Street liet nabeurs kwam eBay met de cijfers waar we overigens niets mee doen, wat iets opliep in koers. Ook Beyond Meat kwam met cijfers en die waren minder slecht dan verwacht waarop de koers een stijging van 73% liet zien. Beyond Meat zien we echter nog steeds als aangeschoten wild.

In Azië zien we dat de meeste aandelenmarkten wat lager liggen. Nieuw-Zeeland heeft haar rentetarieven gewijzigd laten, terwijl in Hongkong de property index hoger is. De handel blijft zich echter tegenhoudend opstellen en wacht op nieuwe maatregelen om de economie en de beurzen te stimuleren door China.

Op de obligatiemarkten kunnen we constateren dat het beeld nog altijd troebel blijft. De rente blijft aan de top van haar recente range hangen. Nu staat de 10-jarige Amerikaans yield op 4,2875%. Toch zien we dat aandelenmarkten hier zich niet al te veel van aantrekken.

Bij de cryptomarkten was er opnieuw een sterke vraag in Amerika naar Bitcoin. dit leidde er toe dat de koers van Bitcoin steeg tot boven de 57.000 dollar gaat. Opvallend was dat bij de altcoins we juist een meer verdeeld beeld zagen. Er waren wel wat plussen zoals bij Arweave en Enjin dat in de gaming zit. Maar voor de rest kan geconstateerd worden dat het eigenlijk wat tegen viel in vergelijking met de afgelopen dagen

Resumerend. Het ziet er nu uit dat het vandaag een afwachtende dag gaat worden bij de start. We vinden de handel bij aandelen enigszins troebel voor de zeer korte termijn. Het valt ondertussen op dat de markt zich totaal niets aantrekt van de geopolitieke spanningen en de nieuwe dreigingen die rond Oekraïne liggen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.