Navigation

SCE Trader: Morning Call - donderdag 28 maart: iets betere start

SCE Trader: Morning Call - donderdag 28 maart: iets betere start

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.



Vandaag wordt verwacht dat de Europese markten iets hoger kunnen openen zonder al te hoge verwachtingen over de bewegingen. Wall Street presteerde gisteren beter en in Azië zien we een gemengd beeld, met een daling in de Nikkei-index maar een goede prestatie van China-gerelateerde aandelen en tech in Hong Kong. Het is de laatste dag van het kwartaal wat eventueel voor enige window dressing kan zorgen bij aandelen individueel.

Op basis van de fair value van de Amerikaanse futuresmarkten wordt een vlakke opening verwacht in New York. Dit is een momentopname.

Aangezien de Europese beurzen vandaag de laatste handelsdag van de week hebben (en van de maand en het kwartaal) in de aanloop naar een lang weekend, wordt verwacht dat de activiteit gedurende de dag zal afnemen. Ondanks een zijwaarts patroon is de week over het algemeen redelijk goed verlopen met beleggers die optimistisch zijn gebleven.

De Amerikaanse PCE-indicator (een belangrijk instrument voor de Fed met betrekking tot inflatie) komt morgen uit en de economische groeicijfers in Amerika vandaag kunnen mogelijk nog enige invloed hebben.

Op de Amerikaanse markten was de stemming woensdag vriendelijk. GameStop daalde fors de publicatie van de cijfers. Merck daarentegen won terrein omdat het goedkeuring heeft gekregen voor een medicijn tegen hoge bloeddruk. Hoewel de technologie sector overwegend positief was, bleef deze achter bij andere sectoren, waardoor de winsten op de Nasdaq enigszins beperkt waren.

Een rapport dat suggereerde dat het afslankmedicijn medicijn Ozempic van Novo Nordisk mogelijk wordt verkocht voor extreme winsten had weinig invloed op de koers en resulteerde in een dip van slechts 1 procent. We komen hier op scetrader.nl op terug.

In Azië staat de Nikkei-index lager, Australië op een all time high, terwijl China-gerelateerde indices hoger noteren. De Chinese markten hopen op meer stimuleringsmaatregelen, terwijl Hongkong profiteert van winsten in de technologie sector. Aandelen zoals Baidu stijgen en Tencent noteert ook hoger.

De markten in Azië reageerden redelijk rustig op zwakkere verkoopcijfers in de auto-industrie, zowel in de EV-sector als bij traditionele automakers wat eerder deze week wel een negatieve invloed had.

China's president Xi zou naar verluidt tegen de financiële leiders van China hebben gezegd dat het actieve monetaire beleidsinstrumentarium meer transacties in schatkistobligaties door de PBoC moet omvatten om liquiditeit in de economie te injecteren. Dit is iets wat in meer dan twee decennia niet is gebeurd.

Op de obligatiemarkten is er weinig verandering te zien in het effectieve rendement op het tienjaars papier. Fed-medewerkers hebben opnieuw gewaarschuwd dat het langer kan duren voordat de rente wordt verlaagd, maar dit heeft weinig invloed op de handel.

Bij commodities noteert de olieprijs iets hoger en de goudprijs blijft rond de $2200 hangen.

Op de crypto-markten zien we overwegend een zijwaarts patroon na eerdere plussen. De fusie van Fetch.ai, Ocean Protocol en Agix heeft tot nu toe slechts een beperkt effect op de markt. Hoewel we dit toejuichen, moeten we wel opmerken dat de stijging van deze munten mogelijk tijdelijk is en dat de totale marktwaarde (marketcap van de munten) waarschijnlijk niet zal afnemen.

Bitcoin blijft stabiel en heeft nog geen nieuwe hoogtepunt bereikt, maar het vormt wel steeds hogere bodems, wat een positief signaal is.

Resumerend, gezien de winsten in Amerika en in Azië, verwachten we een verdeelde tot licht positieve start, met vooralsnog een consolidatie in de cryptomarkt op dagbasis. De markten trekken zich weinig aan van uitspraken van Fed-leden over minder renteverlagingen in 2024. Het is een verkorte handelsweek, dus de handelsvolumes kunnen laag zijn terwijl beleggers zich voorbereiden op een lang weekend.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.