Navigation

SCE Trader: Morning Call - vrijdag 28 juni: iets beter start voorzien

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €10 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 30 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De verwachting is dat Europa vandaag iets hoger gaat starten in de aanloop naar de PCE-index die vanmiddag in Amerika bekend wordt gemaakt. De Amerikaanse beurs eindigde wisselend, maar hoger op de indices, en in Azië zien we overwegend plussen over de linie.

Het debat tussen de zittende president Biden en Trump zou in het voordeel van Trump zijn beslecht, zo blijkt uit de eerste enquêtes die zijn gehouden na dit debat.

Op basis van fair value, een momentopname met betrekking tot de Amerikaanse futuresmarkten, zou Amerika vanmiddag hoger starten.

De Europese beurzen gaan waarschijnlijk reageren op de presidentsverkiezingen, wat volgens een aantal partijen een ondersteuning kan zijn. Tegelijkertijd is de kans aanwezig dat, ondanks de daling van NVIDIA op Wall Street, we toch in Azië hoge noteringen zien bij technologie, waardoor de techsector het iets beter kan doen.

Flow Traders kwam gisteren overigens met een update en daar zien we weinig positieve signalen in.

Wall Street had te maken met een daling bij Micron na de cijfers, maar die cijfers waren onderliggend helemaal niet zo slecht. En terwijl de prijs van NVIDIA terug moest, wist de handel toch goed te blijven liggen. Nabeurs kwam Nike met cijfers die redelijk waren, maar de outlook was erg zwak.

In Azië zien we momenteel plussen over de linie. Beleggers blijven echter op hun hoede vanwege de ontwikkelingen in China, waar de veronderstelling is dat er nog steeds veel meer stimuleringen nodig zijn om de Chinese economie weer vlot te trekken.

Bij obligaties staat het Amerikaanse 10-jarig papier op 4,31%. Het Japanse papier is gestegen tot bijna 1,07% en het Duitse papier staat op 2,45%.

In Tokio, een belangrijke graadmeter voor inflatieontwikkelingen in Japan, was de consumentenprijsindex weer hoger dan verwacht. Dit wijst op meer inflatie dan de Bank of Japan zou willen zien, wat kan betekenen dat de Bank of Japan niet langer het huidige, nog steeds redelijk soepele, beleid kan voortzetten.

Bij valuta is de dollar tegen de yen gestegen tot boven de 161. Verder zien we dat de dollar sowieso wat sterker is. Bij commodities is de olie iets hoger en heeft goud te maken met milde winstnemingen in de Aziatische sessie. De basismetalen liggen momenteel verdeeld.

Bij crypto zagen we even een opleving op het nieuws dat Trump, die zich als crypto-vriendelijke president wil opwerpen. Deze is vervolgens weer afgevlakt, waardoor het beeld overwegend stabiel tot wat lager is in Azië.

Resumerend ziet het ernaar uit dat we vandaag in Europa iets beter gaan starten. Mocht de PCE-index in Amerika vanmiddag meevallen, dan sluiten we niet uit dat er een verdere stijging plaatsvindt op de indices.

Met betrekking tot de Amerikaanse futuresmarkten, die nieuw territorium bereiken, zou dit volgens handelaren kunnen wijzen op een mogelijke push vanuit derivatenhandel bij meevallende PCE-data, omdat dit zou betekenen dat de Federal Reserve misschien zelfs twee keer de rente dit jaar kan verlagen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.