Navigation

SCE Trader: Morning Call woensdag 28 augustus: fractioneel hoger

SCE Trader: Morning Call woensdag 28 augustus: fractioneel hoger

We hebben een nieuw onderdeel toegevoegd aan onze feed op de website: 'Traden met de CDI'.

De verwachting is dat de Europese beurzen vandaag licht hoger openen. De Amerikaanse beurs liet een lichte verbetering zien, terwijl in Azië de markten overwegend negatief zijn met een zwakke beurs in Hongkong.

Op basis van de fair value van de Amerikaanse futuresmarkten zou Amerika vanmiddag verdeeld kunnen starten, als momentopname.

Het handelsklimaat zal vandaag waarschijnlijk een afwachtende houding aannemen. Dit doordat NVIDIA na de bel van New York haar kwartaalcijfers zal presenteren. Er wordt in de media gesuggereerd dat NVIDIA's resultaten een dramatische impact gaan hebben op het landschap van kunstmatige intelligentie. De media zegt dat dit de meest cruciale cijfers ooit zijn, een uitspraak die vaak wordt gedaan rond belangrijke financiële rapportages van bedrijven en bijeenkomsten van de Federal Reserve, omdat de media natuurlijk zoveel mogelijk kijkers willen trekken. Drama, drama, drama dus.

Realistisch gezien behoren de cijfers inderdaad tot de belangrijkste rapporten van de laatste kwartalen, maar het is geen make or break voor AI: dat gaat gewoon door. Hoe NVIDIA's aandelenkoers zal reageren op de cijfers is onvoorspelbaar, wat weerspiegeld wordt in de optiemarkt die een grote fluctuatie voorspelt van 10%.

De markt is vooral benieuwd hoe groot de vertragingen van de Blackwell zijn, wat volgens ons geen afstel, maar slechts uitstel kan zijn. Wij zijn vooral benieuwd naar de outlook en die gaat ons inziens echt bepalen wat deze sector en deze aandelen gaan doen. Ondanks deze onzekerheid lijkt de lange termijn trend van NVIDIA opwaarts.

De nervositeit over de cijfers kan zijn toegenomen nadat gebleken is dat Super Micro (SMCI), volgens de bekende shortseller Hindenburg, zich schuldig heeft gemaakt aan fraude. Super Micro wilde niet reageren op het rapport van Hindenburg.

Super Micro wordt gezien als een graadmeter voor NVIDIA waarbij we sterk willen benadrukken dat NVIDIA volgens experts een schone lei heeft en Super Micro bekend staat om gerommel in de boekhouding. Deze keer mag de vergelijking dus absoluut niet worden gemaakt. Op onze website staat sinds gisteren een artikel over SMCI, inclusief het volledige rapport van Hindenburg.

In Europa verwachten we een lage omzet en dus een zijwaarts marktbeeld waarbinnen enkele onverwachte schommelingen kunnen plaatsvinden.

Op Wall Street sloten de koersen gisteren overwegend iets hoger, met een marginale stijging van de Dow Jones van 0,02%. De Russell 2000 liet een verlies zien van 0,7%, terwijl NVIDIA 1,5% won. De Dow Jones presteert de laatste tijd beter dan veel andere markten, hoewel het gisteren wat achterbleef. Stijgingen waren er voor Nike en Coca-Cola.

In Azië zien we een defensief beeld, met een kleine plus voor Nikkei, maar vooral een daling van de Hang Seng index met 1%. De technologiewaarden daar zijn zwak.

Wat betreft obligaties is de rente in de afgelopen 24 uur licht gestegen. De tienjaarsrente in de VS is 3,83%, in Japan 0,89% en in Duitsland 2,28%. Ook de Italiaanse en Franse rentetarieven zijn iets hoger.

In de valutamarkt is de dollar iets sterker geworden, met de dollar-yen op 144,3. Bij de commodities stuit goud op enige weerstand, hoewel de opwaartse trend lijkt aan te houden. Olie kenmerkt zich door winstnemingen na een eerdere sterke rally op nieuws dat Libië grote beperkingen op de olie-export overweegt. Suiker en koffie zijn sterk, terwijl de industriële metalen overwegend verliezen lieten zien.

Crypto kende een tijdelijke dip, maar trok daarna toch kopers aan. De markt voor cryptovaluta blijft voorlopig in een handelsbereik, maar we blijven uitkijken naar meer positieve signalen. We blijven echter pessimistisch over altcoins, hoewel we hopen dat er voor Bitcoin een sterkere bodem gevormd wordt.

Samenvattend, terwijl de nieuwszenders van Amerika tot Azië tot Afrika suggereren dat NVIDIA's prestaties het allerbelangrijkste is voor de mensheid, moeten we maar "even "afwachten hoe de situatie zich na het sluiten van de beurs van New York vandaag ontwikkelt. Voor nu verwachten we een verdeelde tot iets betere opening in Europa, waarbij het waarschijnlijk weer een rustige handelsdag wordt, hoewel er altijd ruimte is voor onverwachte hopen leuke ontwikkelingen.

Op onze website meer, inclusief een database met duizenden artikelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.