Navigation

SCE Trader: Morning Call - donderdag 29 februari - aandelen gemixt - BTC


Krijg toegang tot alle artikelen op de website van scetrader.nl. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De verwachting is dat de Europese beurzen vandaag verdeeld gaan starten. Wat dat betreft zou het patroon van de afgelopen dagen blijven kunnen aanhouden. Wall Street ging overwegend lager. En we hebben gezien dat in Azië er ook een afwachtend beeld was.

Op basis van fair value voor de Amerikaanse futures zal de Amerikaanse beurs vanmiddag vlak starten. Dit is uiteraard een momentopname.

Op Wall Street was er geen duidelijke trend zichtbaar. We zagen dat Apple relatief goed bleef liggen nadat het bekend maakte te stoppen met haar ambitieus project om een elektrisch voertuig te maken. Het is goed nieuws voor Tesla.

Nabeurs VS heeft ondermeer Salesforce de cijfers gepresenteerd en daalde beperkt nadat de resultaten niet aan de verwachtingen voldeden. Het bedrijf kondigde wel aan om voor 10 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen en voor het eerst kwartaal-dividend uit te keren.

In Azië handelen de markten gemengd, terwijl beleggers wachtten op gegevens over de prijsindex voor persoonlijke consumptie-uitgaven in de VS (PCE) om aanwijzingen te krijgen over het rentepad van de Federal Reserve.

Hong Kong kondigde woensdag aan dat het de beperkingen op onroerend goed gaat opheffen in een poging om de vastgoedsector te ondersteunen en voorspelt een economische groei in een bereik van 2,5% tot 3,5% voor 2024. Mainland China staat duidelijk hoger door de maatregelen die de overheid onlangs nam om de handel te steunen, zo wordt gezegd door traders.

Op obligatiemarkten gaan we vandaag naar belangrijke data toe die eventueel weer inzicht kunnen geven hoe de Federal Reserve denkt over de rente. Vandaag wordt het cijfer bekend gemaakt van de zogenaamde PCE. Dit wordt gezien als één van de belangrijkste maatstaven door de Fed om de richting van de rente te bepalen.

Het Amerikaanse 10-jarig papier ligt nog steeds tegen de 4,3% yield aan en de Duitse 10-jarige bund laat een yield van 2,46% zien.

Bij crypto hebben we in Amerika een hele forse rally gezien, met name rond Bitcoin heerst een positieve toon. Hoewel er nu wordt gezegd dat de rally wel heel makkelijk gaat, ziet het er naar uit dat de melt-up mogelijk zelfs nog iets langer blijft aanhouden. We spreken op dit moment over een melt-up omdat belangrijke trendkanalen zijn verlaten aan de bovenkant. In de altcoinmarkt was het beeld wat verdeelder waarbij de vraag naar Arweave bleef aanhouden.

Marathon Digital, het grootste genoteerde Bitcoin-miningbedrijf, maakte bekend dat het Anduro, een nieuw programmeerbaar, multi-chain L2-netwerk gebouwd op de Bitcoin-blockchain, aan het incuberen is. Het bedrijf kwam ook met resultaten waarop het nabeurs is gedaald. Dit is in dit geval slechts een momentopname gezien de huidige ontwikkelingen rond Bitcoin.

Resumerend blijft het beeld op de aandelenmarkten troebel, terwijl de koers van Bitcoin de rally blijft voortzetten. Vandaag krijgen we dus te maken met het PCE-cijfer in Amerika en dat kan belangrijk zijn om het rentebeeld te bepalen.

Zoals reeds eerder deze week verteld, vinden we het beeld voor de korte termijn voor aandelen enigszins troebel. Het betekent niet dat we negatief zijn, maar het betekent wel dat we het moeilijk vinden om een richting te zien voor de komende dagen.

Mocht er wel een daling van aandelen plaatsvinden, dan zouden we dat op zich nog niet eens zo erg vinden, omdat dit voor de lange termijn koopkansen biedt. De aantekening moet gemaakt worden dat als de rente wel verder stijgt of de geopolitieke ontwikkelingen uit de hand lopen "all bets off" zijn. Maar dat lijkt op dit moment nog niet zo ernstig te zijn dat het een grote invloed gaat hebben op aandelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.