Navigation

SCE Trader: Morning Call - maandag 29 april: hogere start - yen - Philips


Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


Europa lijkt bij de huidige indicatoren hoger tot aanzienlijk hoger te openen. Amerika sloot vrijdag beter af en momenteel zien we in Azië een verdere opmars.

Op basis van de fair value van de Amerikaanse futures als momentopname zou Amerika vanmiddag hoger van start gaan.

De Europese beurzen hebben na een sterke vorige week deze week weer te maken met verschillende elementen die de handel kunnen beïnvloeden. We krijgen de FOMC-meeting waarbij de verwachting is dat de rente ongewijzigd blijft, en vrijdag hebben we weer de werkgelegenheidscijfers in Amerika.

Ook komen er een trits aan bedrijfsresultaten uit, die ook van invloed kunnen zijn. Tot nu toe zijn de bedrijfsresultaten over het algemeen redelijk te noemen, met negatieve uitschieters. Dit nadat in de eerste week van het bedrijfsresultatenseizoen vooral negatief werd gereageerd.

Ondertussen wordt de stijgende rente genegeerd, maar dit blijft één van de belangrijkste thema's. De geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten nemen nog steeds af, wat positief is.

Philips heeft een vroegtijdige schikking van $1,1 miljard bereikt in de apneu-zaak en een deal van $540 miljoen met verzekeraars. Dit is gunstiger dan verwacht. De cijfers zelf worden beschouwd als een zogenaamde "soft miss", wat van minder belang is. De deal in de apneu-affaire is positief en de koers van Philips zou hier mogelijk positief op kunnen reageren.

De Amerikaanse beurs had vrijdag te maken met een stijging, vooral door de positieve stemming rond het aandeel Alphabet na de resultaten, wat resulteerde in een aanzienlijke stijging. Maar ook andere sectoren lieten overwegend plussen zien.

In de Verenigde Staten kwam vrijdag de PCE-index uit, die hoger was dan verwacht. Dit betekent dat er meer inflatie is dan verwacht, maar dit had weinig effect.

Terug naar de bedrijven, Intel moest flink achteruit vanwege tegenvallende resultaten, terwijl er tegelijkertijd wel vraag was naar elektrische automakers.

Op de Aziatische beurzen is een positieve stemming te zien. Ook China draagt ​​bij aan de stijging.

Bij obligaties staat het 10-jarig Amerikaans papier momenteel op 4,65%, het Japanse papier staat op 0,93% en het Duitse papier op 2,58%.

Het effectieve rendement is ten opzichte van vrijdag licht gedaald. Dit zou eventueel steun kunnen bieden aan aandelenmarkten bij de opening.

Bij valutamarkten ligt de focus vooral op de dollar ten opzichte van de yen. De dollar tegen de yen bereikte een niveau van 160, maar momenteel is er waarschijnlijk een interventie gaande, waardoor de dollar tegen de yen is teruggelopen. Het is afwachten of deze interventie stand houdt, aangezien dat meestal weinig effect heeft. De dollar staat ook iets zwakker tegen andere valuta.

Bij commodities is olie weer iets lager en bewegen goud en zilver zijwaarts, hoewel deze metalen nog steeds goed presteren.

Bij de crypto-markten is het beeld opnieuw belabberd, met overwegend lagere noteringen. Er is geen duidelijke katalysator en de cryptomarkt blijft onder druk staan.

Resumerend, we gaan waarschijnlijk een hogere opening zien van de Europese beurzen. De rente is iets gedaald, hoewel nog steeds op een duidelijk hoger niveau. De bedrijfsresultaten worden momenteel als niet verstorend beschouwd. Toch zijn alle lichten zeker nog niet op groen en kan het opnieuw een spannende week worden met veel bedrijven die hun cijfers vrijgeven, en natuurlijk de Fed-meeting en de werkgelegenheidscijfers in Amerika.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.