Navigation

SCE Trader: Morning Call donderdag 29 augustus: relativerend - NVDA en meer

SCE Trader: Morning Call donderdag 29 augustus: relativerend - NVDA en meer

We hebben een nieuw onderdeel toegevoegd aan onze feed op de website: 'Traden met de CDI'.

Om 8 uur staat op onze website een analyse en onze visie op de cijfers en het aandeel NVIDIA.

De verwachting is dat de Europese beurzen vandaag iets lager tot iets hoger openen, volgend op de cijfers van NVIDIA, dat na sluiting van de beurs bijna 7% lager stond. We sluiten echter niet uit dat eventuele dips juist aangegrepen worden om te kopen, afhankelijk van hoe Amerika vanmiddag reageert op NVIDIA’s cijfers.

De Amerikaanse beurzen sloten gisteren lager, met een zwakke Nasdaq en ondertussen zien we ook in Azië dalingen, al blijven de verliezen beperkt.

Volgens de fair value van de Amerikaanse futuresmarkten is het beeld verdeeld voor Amerika. De Nasdaq future noteert lager, terwijl de Dow Jones futures hoger staan en de S&P futures weer lager. Dit is natuurlijk een momentopname.

De Europese beurzen gaan vandaag de cijfers van NVIDIA verwerken, die op zich sterk maar gemengd waren op basis van de zogenaamde fluistercijfers. Het aandeel daalde nabeurs, hoewel het nog steeds ruim boven de laagste koersen van augustus staat. Wij zien mogelijk tijdelijke druk bij de opening op de chipaandelen in Europa, maar de onderliggende trend van NVIDIA blijft sterk wat ook steun kan geven aan andere chippers. We denken dat de cijfers dus geen grote negatieve impact zullen hebben en dat beleggers eventuele dips in de chipsector kunnen aangrijpen om aandelen te kopen.

De markten gaan waarschijnlijk ook reageren op lokale aandelen waarde-verschuivingen, waarbij gisteren enkele hevige schommelingen plaatsvonden. Fastned was zwak bij relatief hoge omzetten, het is nog te vroeg om dit aandeel te kopen. Avantium liet een stijging zien: ook hier wachten we nog af.

Er kan verder fantasie rond Just Eat ontstaan, nu JPMorgan een rapport publiceerde (zie onze website, artikel van gisteren) over Prosus, dat een belang heeft in Delivery Hero, en suggereerde dat een fusie tussen beide bezorgdiensten mogelijk is. Jitse Groen, oprichter van Just Eat, gaf via uitingen in een tweet aan dat hij dit een 'een broodje aap' (vrij vertaald) vindt. Maar goed, je weet maar nooit en het is mogelijk dat hierdoor speculatie ontstaat. Op lange termijn zien we weinig perspectief voor de Europese gig-economie.

Op Wall Street waren de koersen lager, met nabeurs een daling van bijna 7% voor NVIDIA. Maar niet alleen NVIDIA kwam met resultaten. ook Salesforce rapporteerde cijfers die leidde tot een koersstijging van het aandeel nabeurs. We verwachten op korte termijn een verdere stijging van Salesforce. Crowdstrike presenteerde ook haar resultaten en zag uiteindelijk een daling van ongeveer 2%. Bovendien rapporteerde Hewlett Packard, wiens aandelen nabeurs met 4% daalde. Netapp daalde met 5% op de cijfers.

In Amerika hebben we ook te maken gehad met het uitstellen van een 10k-filing door Super Micro, wat gisteren al op onze website stond. Hierdoor daalde de koers van Super Micro met maar liefst 19% en nabeurs nog eens met 7%. Dit uitstel is duidelijk negatief.

Het lijkt erop dat Amerika bij de huidige stand van zaken mild negatief reageert op de cijfers van NVIDIA, maar we sluiten niet uit dat ook in Amerika elke dip gebruikt zal worden om te kopen, mede door de verwachte daling van de rente.

In Azië is de reactie relatief rustig. De meeste koersen staan iets lager, met de Nikkei vrijwel onveranderd en de Chinese Shenzhen die opvalt met een winst van bijna een procent. Dit betekent dat de Aziaten niet zijn meegegaan in het negatieve narratief uit Amerika.

Bij de obligaties zien we dat het effectief rendement licht is gestegen in aanloop naar de PCE-index morgen in Amerika. De toon blijft echter vriendelijk. Het tienjarige Amerikaanse papier staat op 3,84%, het Japanse op 0,9% en het Duitse op 2,25%. Het Franse en Italiaanse papier toont een lichte daling in effectief rendement.

Op de valutamarkten staat de euro momenteel iets sterker na de zwakte van gisteren, en de dollar-yen noteert vrijwel vlak.

Bij de commodities zagen we gisteren winstnemingen in goud, die vandaag lijken op te drogen. De olieprijs blijft instabiel, met aanhoudende zorgen over de wereldeconomische ontwikkelingen en mogelijke escalaties in het Midden-Oosten. Bij de basis- en industriële metalen zien we momenteel nog steeds geen echt herstel.

Crypto weet het even niet meer en blijft in een beperkte bandbreedte. Daarbij zien we aan de ene kant dat op dips er kopers komen, maar we zien ook weer dat op een stijging er verkopers komen. Momenteel staat Bitcoin rond de 59.500 dollar.

Resumerend ziet het er naar uit dat we mogelijk mild negatief of zelfs neutraal gaan reageren op de cijfers van NVIDIA. Toch hebben wij het idee dat de markten in tweede instantie er wel eens anders over kunnen gaan denken: positiever. 

In ieder geval zien we het niet als een verstoring van de onderliggende opwaartse trend. Dus zijn we helemaal niet zo negatief over zowel de korte als lange termijn ontwikkelingen, met als aantekening dat door lagere omzetten de handel wel rare bokkensprongen kan maken. Maar nu eerst maar richting de opening.

Op onze website meer, inclusief een database met duizenden artikelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.