Navigation

SCE Trader: Morning Call - dinsdag 30 april: verdeelde start - rente iets lager


Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De verwachting is dat Europa vandaag verdeeld gaat starten. In Amerika waren er uiteindelijk groene noteringen aan het slot van de handel voor de indices, hoewel beperkt. In Azië zien we momenteel dat de beurzen verdeeld liggen met de Kospi hoger vanwege de cijfers van Samsung.

Op basis van de Amerikaanse futuresmarkten en hun fair value zou Amerika vandaag verdeeld gaan starten.

De rente is iets teruggelopen wat eventueel steun gaat geven, en de hoop dat de spanningen in het Midden-Oosten nog verder gaan afnemen, zal misschien ook gaan meetellen bij de opening.

De Europese beurzen krijgen vandaag te maken met meer bedrijfsresultaten die weer invloed op de handel kunnen hebben (mogelijk dat onze reactie zich kruist met dit bericht).

De resultaten die de afgelopen paar dagen zijn uitgekomen, zijn overwegend positief opgevat, waarbij de belangrijkste cijfers vandaag pas later komen als Europa al gesloten is: dat is Amazon.

De resultaten van Volkswagen vallen tegen en het bedrijf handhaaft wel zijn vooruitzichten, waarbij min of meer wordt gesuggereerd dat dit een overgangsjaar is. Toch is de markt terughoudend, onder meer vanwege China.

Ook Adidas heeft zijn cijfers gepresenteerd en die lijken op het eerste gezicht goed te zijn. We zien echter dat de afbouw van de voorraad trager verloopt dan de markt had verwacht, en de volledige vooruitzichten voor heel 2024 liggen eigenlijk ook iets onder de prognoses van de markt.

Dat gezegd hebbende kan ook gesteld worden dat nadat we gisteren eigenlijk een beperkte performance maakten in Europa, dat vandaag opnieuw wordt verondersteld dat de uitbundigheid kan meevallen. Een afwachtende houding zou niet verbazen, omdat later deze week de Fed over de rente vergadert, en omdat we vrijdag de werkgelegenheidscijfers krijgen in Amerika.

Gesproken over Wall Street, daar waren we dus uiteindelijk iets hoger. Het aandeel Tesla deed het heel sterk vanwege een deal in China met Baidu voor zelfrijdende auto's. Tesla won maar liefst 15%. Apple profiteerde van een upgrade door Bernstein in de aanloop naar de cijfers op donderdag.

Ook de rest van de markt was iets beter, maar gesteld kan worden dat er geen duidelijke trend in het verhaal zat ondanks de plussen op de indices.

In Azië is Samsung met de cijfers gekomen. Daaruit blijkt dat haar chipdivisie weer winst draait. De koers van Samsung ligt ruim 1,5% hoger en geeft steun aan de Koreaanse beurs, die er momenteel een kleine procent bij weet te winnen.

De andere Aziatische beurzen zijn ook hoger tot verdeeld, met China gerelateerde markten juist iets lager. In China zijn de inkoopmanagersindexen uitgekomen. Deze waren gemengd, met de industrie die als iets beter wordt ervaren.

Bij obligaties zijn de koersen de afgelopen 24 uur iets gestegen, de rente is gedaald. Het tienjaars papier staat momenteel in Amerika op 4,61%, het Japanse papier op 0,87% en het Duitse papier op 2,52%.

Bij commodities zien we momenteel olie lager en hebben we te maken met de goud en zilver prijs die na een zigzag beweging kleine minnen vertonen.

Bij de crypto-markten kan je opnieuw constateren dat er terughoudendheid is met Bitcoin, boven de 63.500 dollar en altcoins die momenteel overwegend milde druk ervaren gemeten over 24 uur. Maar kijk je verder terug dan zie je de afgelopen dagen constant dat op elke stijging een nieuwe dip plaatsvindt. En dit wijst uit dat qua koersvorming deze misschien nog wel steeds neerwaarts kan zijn.

Resumerend, het ziet ernaar uit dat Europa vandaag verdeeld gaat starten. Terwijl de rente iets is gedaald, de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten afnemen, zien we aan de andere kant dat de markten ook in afwachting zijn van nog meer bedrijfsresultaten en vooral ook de toelichting op het beleid van de Federal Reserve die woensdag over de rente beslist.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.