Navigation

SCE Trader: Morning Call - woensdag 31 juli: veel resultaten - verdeelde start

SCE Trader: Morning Call - woensdag 31 juli: veel resultaten - verdeelde start

In Europa komen verschillende bedrijfsresultaten uit. Die kunnen dit openingsbericht kruisen. De belangrijkste worden uiteraard op onze website gebracht met onze visie.

Verwacht wordt dat de Europese beurzen vandaag verdeeld zullen openen, waarbij de handel zal reageren op verschillende bedrijfsresultaten, evenals op de renteverhoging door de Bank of Japan en in aanloop naar de FOMC-meeting in Amerika. De Amerikaanse beurs daalde, maar Azië toont daarentegen sterke winsten.

Bank BBVA was beter dan verwacht en het Franse Schneider Electric verhoogt zijn winstverwachtingen. De Like for Like sales bij Danone waren beter dan verwacht. Telefonica heeft een kleine beat. Solvay scherpt de outlook aan wat dus beter is dan verwacht. En Fressenius overtreft de winstverwachtingen. Melexis was een mixed bag, maar we zien onderliggend toch wel veel positieve signalen. Lufthansa viel eigenlijk mee. Ebusco noemen we zwak.

Just Eat Takeaway heeft in de eerste helft van 2024 een hogere aangepaste EBITDA geboekt op een fractioneel lagere omzet, terwijl het aantal orders licht daalde, evenals de brutotransactiewaarde. Dit klinkt niet al te best, maar we moeten nog verder kijken naar de cijfers.

En zo krijgen we nog veel meer resultaten waarbij we de belangrijkste we op ingaan op onze website.

De Amerikaanse futuresmarkten laten op dit moment duidelijke stijgingen zien.

HSBC Holdings rapporteerde woensdag een lichte daling van 0,4% in de winst over het eerste halfjaar, wat de verwachtingen van analisten overtrof. Dankzij hogere rentetarieven wereldwijd en robuuste groei in vermogensactiviteiten steeg het inkomen. De grootste bank van Europa boekte een winst voor belastingen van $21,6 miljard in de eerste zes maanden van dit jaar, vergeleken met $21,7 miljard een jaar eerder. Dit resultaat was vergelijkbaar met het gemiddelde van de door HSBC samengestelde ramingen van $20,5 miljard.

Wall Street had een moeizame sessie, waarbij de koers van NVIDIA ruim 7% daalde. De chipwaarden drukten de indices in Amerika omlaag. Opvallend genoeg won de Dow Jones juist een half procent hoger en hield de Russell 2000 net het hoofd boven water.

Nabeurs kwamen "teleurstellende resultaten" van Microsoft. Ondanks de teleurstelling blijft het onderliggende resultaat ijzersterk. Misschien zal de koers verder corrigeren, maar er komen waarschijnlijk ook weer nieuwe kansen.

AMD steeg meteen na de sterke cijfers, maar het is nog niet duidelijk of deze rally zal aanhouden, gezien de recente winstnemingen bij de chipwaarden. De cijfers waren sterk, evenals de outlook.

Bij zowel AMD als Microsoft is er sprake van een intermezzo in plaats van een bear market, wat wordt toegeschreven aan "rotatie" en biedt nieuwe kansen in de toekomst. Deze cijfers worden uiteraard ook op onze website behandeld.

In Azië zijn de inkoopmanagersindexen in China gemengd tot zwak te noemen, maar de Aziatische beurzen tonen momenteel duidelijke winsten over de hele linie met tech sterk.

De Bank of Japan heeft de rente verhoogd en zal het obligatieaankoopprogramma terugbrengen, maar de markten weten nog niet hoe hierop te reageren. De resultaten van Samsung worden als sterk beschouwd en bieden steun.

Wat betreft obligaties laat het Amerikaanse tienjarige papier een effectief rendement zien van 4,14%, terwijl het Japanse papier op 1,02% staat en het Duitse papier op 2,34%. Het Italiaanse en Franse papier staat ook iets lager, dus de rente is verbeterd na de beslissing van de Bank of Japan om de rente te verhogen en in aanloop naar de FOMC-meeting vanavond. Er wordt er nog geen renteverlaging verwacht, maar de Fed zal waarschijnlijk een dovish toon aanslaan.

Bij valuta beweegt de dollar momenteel zijwaarts, en de dollar tegen de yen laat nog geen duidelijke beweging zien na de beslissing van de Bank of Japan. Toch lijkt de dollar tegen de yen over haar hoogtepunt heen te zijn en zou verder kunnen dalen.

Bij commodities blijft goud blijft goed liggen, terwijl industriële en basismetalen nog steeds niet kunnen meedoen. De prijs van koper, één van de belangrijkste grondstoffen, noteert echter wel iets hoger. Het is nog niet duidelijk of dit al de bodem is. De olieprijs blijft stabiel, maar het is nog afwachten of de eliminatie van de topman Haniyeh van Hamas in Iran effect zal hebben.

De crypto-markten tonen weinig beweging, waarbij Bitcoin net onder de 66.000 dollar staat. Het enthousiasme lijkt beperkt te zijn. De woorden van Trump worden steeds meer bekritiseerd, en uit de laatste peilingen blijkt dat hij geen voorsprong meer heeft op Kamala Harris.

Dit kan nog spannende verkiezingen opleveren. Ondanks dat Kamala Harris zich positief uitlaat over crypto, houdt de markt er rekening mee dat dergelijke beloften na de verkiezingen niet worden nagekomen. Dit geldt ook voor Trump.

Samenvattend, na de schokken in Amerika, waarbij de cijfers van Microsoft als negatief werden beoordeeld terwijl ze eigenlijk helemaal niet slecht zijn, zal Europa waarschijnlijk vandaag verdeeld en misschien zelfs hoger openen, afhankelijk van de ontwikkelingen gedurende de dag en het herstel van de Amerikaanse futures. Op onze website meer.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.