Navigation

Microsoft: mogelijk EU-fusieonderzoek vanwege OpenAI - Bloomberg

Bloomberg meldt dat de investering van Microsoft $MSFT van $13 miljard in OpenAI wordt momenteel onderzocht door toezichthouders van de Europese Unie (EU). Dit onderzoek volgt op zorgen die zijn geuit over onenigheid bij OpenAI, met name over het ontslaan en opnieuw aannemen van Sam Altman, de maker van ChatGPT.

De aankondiging van het EU-onderzoek op deze dinsdag heeft tot doel te bepalen of de investering van Microsoft in OpenAI valt onder de regels voor fusies van de EU.

Als blijkt dat het aan de vereiste voorwaarden voldoet, kunnen toezichthouders een formeel onderzoek starten om te beoordelen of de investeringsregeling moet worden toegestaan. Deze stap van de EU volgt op een vergelijkbare actie van de Competition and Markets Authority in het Verenigd Koninkrijk.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.