Navigation

Microsoft: ontslag Altman bij OpenAi - bullish voor MSFT - visie

Het ontslaan van Sam Altman als CEO van OpenAI en de weerstand tegen dit besluit doorgevoerd door OpenAI kan wel eens een gunstig effect gaan hebben op de koers van Microsoft $MSFT. De weerstand op het ontslag binnen Microsoft en binnen OpenAI is groot en Microsoft is de grootste investeerder in OpenAI. Zij willen dat Sam Altman de CEO blijft volgens de media. De laatste berichten wijzen erop dat hij niet terugkeert.

Als dit lukt en hij terugkeert heeft Microsoft in wezen de "macht" gegrepen. En dit voor een relatief klein bedrag van 10 miljard dollar, plus extra investeringen, die vele tientallen miljarden dollars zal gaan opleveren.

We zitten long sinds januari van dit jaar vanaf 245 dollar in Microsoft. Er is misschien een kans op een ronde winstnemingen op de korte termijn. Echter, het zal ons niet verbazen als de koers binnen 2 tot 3 jaar nog een keer gaat verdubbelen.

Het ontslag van Sam Altman doet overigens ook denken aan het moment dat Steve Jobs bij Apple werd ontslagen. Later kwam Jobs terug en zorgde ervoor dat Apple uitgroeide tot de meest waardevolle onderneming in de wereld.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.