Navigation

MSTR: blijft stijgen - kracht geldstromen - BTC - WKL - REN - LLY - NVO - LOTB

Momenteel zitten we nog steeds op een up in MicroStrategy $MSTR. Onlangs is deze up wel iets verkleind, maar nog steeds aanzienlijk. We houden deze zeer speculatieve opwaartse up ook vast die sterk is verbonden met Bitcoin.

Als de vorige melt-up wordt gemeten van 2021 en de daling die daarop volgde, zou de koers van MicroStrategy zelfs naar $2000 kunnen gaan op basis van het principe van tijd en ruimte (geen garanties). Dit zou ook gevolgd kunnen worden door een crash.

Aangezien dit aannames zijn en er geen garanties zijn, gaan we waarschijnlijk onze stop verder naar boven aanpassen. Deze ligt nu rond de $900 na een eerste instap op $377,5.

In ieder geval is het leuk om te zien dat deze trade wel eens hoge winst kan opleveren, terwijl we nog niet eens tot de groep behoren die Bitcoin "aanbidden". Het is gewoon een asset waar geld mee te verdienen valt op bepaalde momenten, net zoals MicroStrategy dat een groot belang heeft in deze #crypto.

In ieder geval lijkt onze aanname aardig te kloppen dat als Bitcoin met 1 stijgt, MSTR maal 2 of 3 kan gaan. Dat is nu zelfs meer. Bij een daling gaat het dus ook met dezelfde hefboom weer naar beneden en is het feest voorbij.

Geldstromen en momentum belangrijk

Wat het echter wel duidelijk opnieuw bewijst is dat (bedrijfs) cijfers heel belangrijk zijn, maar dat vooral geldstromen misschien wel het belangrijkste element vormen. Zolang de inflows groter zijn dan de outflows stijgt een bepaalde asset. Dat geldt voor aandelen en elke asset.

Dat is ook de reden dat veel beleggers onderpresteren. Deze gaan prat op puur balanslezen. En uiteindelijk hebben ze gelijk voor de lange termijn, maar dat kan soms heel lang duren. En er wordt uitgegaan van het verleden terwijl de toekomst anders kan uitpakken.

Zodoende zijn geldstromen en eigenlijk dus het momentum misschien wel het belangrijkste. En dat momentum en deze geldstromen kunnen ook heel lang aanhouden zoals wordt bewezen in aandelen zoals Wolters Kluwer $WKL of bijvoorbeeld RELX $REN.

Een ander voorbeeld is Eli Lilly $LLY of Novo Nordisk $NVO. Allemaal aandelen die als "duur" worden beschouwd, maar wel verder zijn gestegen.

Het koekje bij de koffie

Een ander voorbeeld is Lotus $LOTB, waar we "helaas" niet tussen zitten, maar wat een echt fenomeen is. Het is één van de duurste aandelen in haar sector, maar ook met een onbetwiste positie. Aangezien we de rit hebben gemist is het een "schrale troost" dat we wel zo'n lekker koekje van Lotus bij de koffie krijgen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.