Navigation

ArcelorMittal: winstdaling - momenteel neutraal

ArcelorMittal (MT) [momenteel een neutrale waardering] heeft een winst van $1,86 miljard of $2,20 per aandeel gerapporteerd voor het tweede kwartaal. Dit is lager dan de $3,923 miljard of $4,24 per aandeel van vorig jaar als gevolg van een daling in de verkoop door lagere staalzendingen en prijzen.

De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) voor het tweede kwartaal bedroeg $2,605 miljard, vergeleken met $5,163 miljard vorig jaar.

De kwartaalomzet daalde naar $18,606 miljard ten opzichte van $22,142 miljard vorig jaar.

In het tweede kwartaal daalden de staalzendingen naar 14,2 miljoen ton van 14,4 miljoen ton, terwijl de productie van ruw staal afnam tot 14,7 miljoen ton in vergelijking met 14,6 miljoen ton vorig jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.