Navigation

US Steel: bevestiging gesprekken meerdere partijen voor overname - speculatie ArcelorMittal

US Steel $X voert momenteel gesprekken met diverse partijen over een potentiële overname. Dit heeft het Amerikaanse staalbedrijf bevestigd in een brief die dinsdag naar de aandeelhouders is gestuurd. Echter, namen werden door US Steel niet genoemd.

ArcelorMittal

De officiële mededeling van US Steel komt niet als een verrassing. Eerder deze maand werd gemeld door de media dat zowel Cleveland-Cliffs als ArcelorMittal $MT interesse zouden hebben getoond.

We hebben al eerder besproken dat een overname strategisch gunstig zou kunnen zijn voor ArcelorMittal, maar op de korte termijn mogelijk een negatieve invloed op de koers zou kunnen hebben.

Als ArcelorMittal daadwerkelijk US Steel zal overnemen zal dit hoogstwaarschijnlijk leiden tot aanzienlijke financiering of verwatering als gevolg van de financiering via de uitgifte van aandelen. Op dit moment hebben we dan ook geen plannen met ArcelorMittal aandelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.