Navigation

Nasdaq 100: op basis van de chart - prijs gedreven actie

Nasdaq 100: op basis van de chart - prijs gedreven actie
pro

De Nasdaq 100 $NDX bevindt zich in een sterke opwaartse trend, zoals geïllustreerd door de weekgrafiek. De index beweegt zich binnen een stijgend trendkanaal. Dit trendkanaal, aangegeven door de gele stippellijnen, toont het huidige opwaartse momentum in de markt.

Een mogelijke korte termijn correctie naar het midden van het stijgende trendkanaal, rond de 18.400 USD, is een scenario om rekening mee te houden (geen garanties). Dit is gezien de relatief overhypte performance, afgemeten tegen het gemiddelde. Een dergelijke terugval zou echter als een gezonde correctie binnen de huidige opwaartse trend moeten worden gezien.

Het midden van het trendkanaal fungeert vaak als een dynamisch steunpunt, waar prijsbewegingen zich tijdelijk kunnen stabiliseren voordat ze hun opwaartse traject hervatten. Dit niveau biedt afhankelijk van ook andere zaken beleggers een goed instappunt binnen de context van een bredere stijgende trend.

Zelfs als zou de Nasdaq 100 daarna eerst nog verder corrigeren - bij de huidige bekende gegevens - die uiteraard altijd kunnen wijzigen geldt immers dat de lange trend opwaarts is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.