Navigation

Nasdaq 100: een blik op de chart - prijs gedreven actie

Nasdaq 100: een blik op de chart - prijs gedreven actie

Een technische blik op de Nasdaq 100 $NDX laat zien dat deze op dit moment in het midden van haar stijgende trendkanaal staat. Als we puur kijken naar de technische gegevens, zonder rekening te houden met andere zaken, blijft het nog altijd hetzelfde. Namelijk een opwaartse trend waarbij we kunnen constateren dat op dips de laatste tijd steeds sneller wordt gekocht.

Dit heeft te maken met de toenemende hoeveelheid liquiditeiten in de markt die wordt verwacht omdat centrale banken hun rente verlagen en door bijvoorbeeld de Chinese overheid die extra gaat stimuleren.

Wat betreft de onderliggende trend, die is al langere tijd opwaarts. Op dit moment is het echter niet duidelijk of de Nasdaq in eerste instantie de bovenkant van haar huidige trendkanaal gaat testen, rond de 21.000, of dat de index eerst wil corrigeren naar een niveau rond de 18.000. Dit zou je dus als onbeslist kunnen zien.

In ieder geval, mocht er een correctie plaatsvinden, blijft de trend naar boven. Eigenlijk is er nog steeds niets veranderd en zien we dat de vooruitzichten voor de Nasdaq, die vol zit met technologieaandelen, nog altijd opwaarts is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.