Navigation

Netflix: bereikt all time highs - reeds op up - blik op de situatie

Netflix: bereikt all time highs - reeds op up - blik op de situatie

Netflix zit momenteel in een stijgende lijn en het aandeel nadert recordhoogtes. Deze positieve ontwikkeling is het gevolg van de sterke prestaties in het tweede kwartaal van 2024, waarbij het bedrijf een aanzienlijke toename van 9,33 miljoen betaalde abonnees zag. Dit is een van de hoogste groeipercentages sinds de pandemie.

We zijn ingestapt bij 487 dollar, wat misschien wat laat was, maar nog steeds een goede beslissing bleek. De aanzienlijke stijging van het aandeel weerspiegelt de positieve marktperceptie en de verwachtingen van aanhoudende groei en winstgevendheid.

Netflix blijft een dominante speler in de streamingindustrie dankzij strategische aanpassingen en innovatieve technologieën. De nadruk op advertentie-initiatieven, prijsverhogingen en verbetering van de kijkervaring benadrukken de stevige toekomstplannen van het bedrijf. We blijven op een up zitten.

Blik op het aandeel Netflix

Op basis van de technische analyse van de koersgrafiek is het duidelijk dat het aandeel van Netflix zich in een stijgend kanaal bevindt sinds begin 2023. De koers heeft heeft eerder de weerstandsniveaus rond de $650 doorbroken en nadert nieuwe recordhoogtes.

De stijging van het aandeel wordt ondersteund door een positieve marktperceptie en sterke fundamentele prestaties. Het kanaal wijst op een continue opwaartse trend, waarbij de steunlijnen rond de $520 dienen als belangrijke niveaus om in de gaten te houden.

Deze technische signalen suggereren dat het aandeel van Netflix zich op een stabiele stijgende lijn bevindt, met potentieel voor verdere groei in de nabije toekomst.

Enige achtergrond van Netflix

Ondanks de beslissing om geen abonnee cijfers meer te rapporteren, richt Netflix zich nu op omzet, operationele marges en de gemiddelde kijktijd per gebruiker als de belangrijkste prestatie-indicatoren.

De advertentie-ondersteunde abonnementsoptie heeft een substantiële groei doorgemaakt en helpt het klantverloop te beperken. Daarnaast worden prijsverhogingen in internationale markten verwacht, wat zal bijdragen aan de verdere omzetgroei van het bedrijf.

Het sterke aanbod van content in 2024, gecombineerd met de voortdurende uitbreiding in opkomende markten en nieuwe initiatieven met op de lange termijn ook games, versterkt de positie van Netflix.

Technologische innovaties, zoals het gebruik van generative AI, verbeteren niet alleen de kijkervaring maar maximaliseren ook de waarde van data-analyse. Deze technologische vooruitgang speelt een cruciale rol in de strategie van Netflix om duurzame groei te realiseren en zijn leiderschap in de sector te behouden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.