Navigation

Herhaling: Netflix: morgen nabeurs met cijfers - moeten we al uitstappen

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Na beurs woensdag komt Netflix $NFLX met de cijfers. Hoewel we er niet geheel gerust op zijn dat het aandeel daarna meteen verder stijgt, want de kans op winstnemingen is aanzienlijk, blijven we wel op een stijging zitten.

We zijn overigens laat ingestapt, pas op 487 dollar, waarbij de koers nu rond de 660 dollar ligt. De reden dat we niet uitsluiten dat er winstnemingen komen, heeft in de eerste plaats te maken met de markt die zoekt naar excuses om hier en daar ook winst te nemen. Ten tweede is het mogelijk dat Netflix iets voorzichtiger wordt over de zeer nabije toekomst.

Echter, we rekenen er ook op dat het over de lange termijn veel positiever wordt, omdat het nieuwe initiatieven ontplooit, zoals live uitzendingen. En natuurlijk is de markt ook nog altijd in afwachting, hoewel dat nog eventueel een tijdje kan duren, naar wanneer het in spellen gaat stappen, wat een miljardenmarkt is. Voor nu blijven we dus op een stijging zitten, ondanks dat we een correctie niet uitsluiten.

Analisten verwachten een omzet van 8,89 miljard dollar, een stijging van 8,5% ten opzichte van vorig jaar. De winst per aandeel wordt geschat op 4,42 dollar, een toename van 34%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.