Navigation

Netflix: lager nabeurs op de outlook - instant view

Dit is een instant view. Later vandaag, voor de opening van Wall Street, komen we terug met een update.

Na sterke kwartaalcijfers daalde het aandeel Netflix $NFLX nabeurs met bijna 5%, omdat de outlook iets ondermaats is. Netflix zag een toename van 9,3 miljoen nieuwe abonnees, wat het totaal bracht op 269,6 miljoen betalende abonnees tegen een verwachting van ongeveer 264 miljoen.

Instant view op Netflix

Over het algemeen zijn de cijfers beter dan verwacht, maar de vooruitzichten zijn wat zwakker. Dit is niet onverwacht en wordt nu gebruikt als reden om winst te nemen wat typisch is voor de huidige markt.

Momenteel blijven we nog steeds positief over het aandeel Netflix. We overwegen om iets te verkleinen, maar het kan ook zijn dat we alles vasthouden nadat we eerder op een stijging zijn gegaan. We sluiten niet uit dat de koers op korte termijn verder kan dalen, maar dit betekent niet per se een neerwaartse trend.

Hoewel Netflix momenteel een tragere groei ziet, blijft het naar verwachting de marktleider. Onze eerste indruk is dus dat we geen wijzigingen aanbrengen, maar we sluiten een korte termijn correctie niet uit.

Enige cijfers

Voor het tweede kwartaal van 2024 voorspelt Netflix een omzetgroei van 16%, gecorrigeerd voor valuta-effecten, voornamelijk door prijsveranderingen in Argentinië en valutadevaluatie.

Het bedrijf verwacht dat de netto toevoegingen in het tweede kwartaal lager zijn vanwege seizoensinvloeden. De wereldwijde betaalde abonneegroei wordt jaar-op-jaar verwacht te stijgen.

Voor het volledige jaar 2024 verwacht Netflix een omzetgroei van 13 tot 15%, gebaseerd op wisselkoersen eind Q1 2024. Ze streven naar een operationele marge van 25%, een lichte stijging van eerdere voorspellingen.

De nettowinst steeg van $1,3 miljard naar $2,3 miljard, ofwel $5,28 per aandeel, en de omzet groeide met 14,8% tot $9,4 miljard. Dit was beter dan verwacht.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.