Navigation

Netflix: een verdere blik op de cijfers - visie op het aandeel - update

Netflix: een verdere blik op de cijfers - visie op het aandeel - update
pro

Dit is een update na een eerste instant view.

Netflix heeft in het tweede kwartaal van 2024 resultaten geboekt die redelijk, met een aanzienlijke groei in het aantal betalende klanten en een verbetering van de operationele marge.

Het bedrijf rapporteerde een omzetgroei van 17% en een stijging van 16,5% in het aantal betalende leden, wat neerkomt op 8,05 miljoen nieuwe abonnees tegen een verwachting van 4,5 miljoen.

Deze groei overtrof de verwachtingen en resulteerde in een omzet van $9,56 miljard. Het bedrijf verhoogde tevens zijn vooruitzichten voor de rest van het jaar, met een verwachte jaarlijkse omzetgroei van 14% tot 15%. Zie ook deze video boodschap.

Samenvatting van de resultaten

In het tweede kwartaal van 2024 heeft Netflix een sterke prestatie neergezet met een omzetgroei van 17%, aangedreven door een toename van 16,5% in het aantal betalende klanten.

De omzet bedroeg $9,56 miljard (verwachting 4,76 miljard), terwijl het operationeel inkomen steeg naar $2,6 miljard, een stijging van 42% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2023. De operationele marge verbeterde tot 27,2%, vergeleken met 22,3% in het voorgaande jaar.

De winst per aandeel kwam uit op $4,88, een stijging van 48% ten opzichte van vorig jaar en tegen een verwachting van $4,76. Netflix rapporteerde een vrije kasstroom (FCF) van $1,2 miljard voor het kwartaal.

Financiële vooruitzichten (Guidance)

Voor het derde kwartaal van 2024 verwacht Netflix een omzetgroei van 14% op jaarbasis. Het bedrijf anticipeert dat het aantal nieuwe betalende klanten lager zal zijn dan in het derde kwartaal van 2023, maar de gemiddelde omzet per lidmaatschap (ARM) blijft naar verwachting stabiel.

Voor het volledige jaar 2024 heeft Netflix zijn omzetverwachting verhoogd naar een groei van 14% tot 15%, en verwacht het een operationele marge van 26%, een verbetering ten opzichte van de eerdere schatting van 25%.

Sterke punten

  • Operationele marge: De operationele marge verbeterde tot 27,2%, een stijging van vijf procentpunten.
  • Klantengroei: Netflix zag een groei van 16,5% in het aantal betalende leden, wat resulteerde in 8,05 miljoen nieuwe klanten. Dit overtrof de geschatte 4,5 miljoen nieuwe abonnees aanzienlijk.
  • Omzetgroei: De omzet steeg met 17% tot $9,56 miljard, beter dan de geschatte $9,53 miljard.
  • Operationele marge: De operationele marge verbeterde tot 27,2%, een stijging van vijf procentpunten.
  • Winst per aandeel: De winst per aandeel steeg met 48% tot $4,88, vergeleken met de geschatte $4,76.
  • Vrije kasstroom: Netflix rapporteerde een vrije kasstroom van $1,2 miljard voor het kwartaal.

Zwakke punten

  • Afhankelijkheid van wisselkoersen: De omzetgroei op basis van neutrale wisselkoersen was 22%, wat aangeeft dat wisselkoersschommelingen een significante invloed hebben.
  • Hogere kosten: Netflix zag een stijging in kosten gerelateerd aan contentproductie en marketing.
  • Verwachting lagere klantengroei: Voor het derde kwartaal wordt een lagere netto groei in betalende klanten verwacht vergeleken met vorig jaar.
  • VS en Canada: in deze gebieden is en verzadiging zichtbaar van de groei momenteel.

Commentaar van de CEO

Greg Peters, co-CEO van Netflix, verklaarde in het persbericht: "Onze sterke resultaten in het tweede kwartaal zijn een weerspiegeling van onze voortdurende inspanningen om ons aanbod te verbeteren en onze klanten beter van dienst te zijn. We zijn optimistisch over de toekomst en blijven investeren in content en technologie om onze leidende positie in de markt te behouden."

Visie op het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.