Navigation

Netflix: op nieuw record - eerder gekocht en is al een free ride - de chart

Netflix: op nieuw record - eerder gekocht en is al een free ride - de chart

Het aandeel van Netflix $NFLX heeft opnieuw een recordhoogte bereikt, wat de sterke opwaartse trend van het bedrijf en het aandeel benadrukt. Toen we aanvankelijk instapten bij een koers van $487, leek het misschien alsof het te laat was, maar de recente prestaties hebben die beslissing gerechtvaardigd.

We zijn in januari 2024 gaan kopen en hebben op de weg naar boven gedeeltelijk winst genomen om een free ride te creëren. Er ligt een stop op $520.

De sterke prestatie van Netflix is niet alleen zichtbaar in de aandelenkoers, maar ook in de strategische en financiële resultaten van het bedrijf. In het tweede kwartaal van 2024 rapporteerde Netflix een indrukwekkende groei met 8,05 miljoen nieuwe abonnees en een stijging van 44% in de nettowinst. De omzet bedroeg $9,56 miljard, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ondanks de steile stijging in de aandelenkoers, is het belangrijk om ook bereid te zijn dat er correcties plaatsvinden, aangezien Netflix de bovenkant van zijn recente stijgingskanaal heeft bereikt.

Historisch gezien heeft dit vaak geleid tot correcties, waarbij de koers terugviel naar het midden of de onderkant van het kanaal. Vanaf dat niveau begon er een nieuwe opmars. De sterke financiële prestaties en strategische positionering van Netflix geven aan dat er nog steeds ruimte is voor verdere groei. Ondanks dat het aandeel duur is en de kans van een correctie is toegenomen.

Gezien de voortdurende innovaties van Netflix, vooral op het gebied van contentproductie en nieuwe inkomstenstromen zoals het advertentie-ondersteunde abonnement, behouden we ook vanuit fundamenteel en strategisch oogpunt een optimistische kijk.

Het vermogen van het bedrijf om zijn strategie effectief uit te voeren, is een belangrijke drijfveer voor het succes en zal waarschijnlijk leiden tot verdere winsten in het aandeel.

Als Netflix een grote correctie maakt, is het zelfs een aandeel voor onze Free Ride Portfolio. Het voldoet namelijk aan één van de belangrijkste eisen, en dat is dat het een dominante positie heeft in de voor haar belangrijke markten

Een overzicht van belangrijke mijlpalen

Netflix heeft verschillende belangrijke mijlpalen bereikt die hun voortdurende groei en innovatie onderstrepen. Hieronder volgt een overzicht van een aantal deze mijlpalen, beginnend met de meest recente ontwikkelingen:

  • Lancering van de multiplayer game 'Squid Game' (Eind 2024): Netflix bereidt zich voor om een multiplayer game gebaseerd op de populaire serie "Squid Game" uit te brengen. Deze release zal samenvallen met het tweede seizoen van de serie en onderstreept de uitbreiding van Netflix in de gaming-industrie.
  • Recordaantal nieuwe abonnees (Juli 2024): In het tweede kwartaal van 2024 verwelkomde Netflix maar liefst 8,05 miljoen nieuwe abonnees, waarmee het totaal aantal abonnees wereldwijd steeg naar 277,65 miljoen. Dit markeert een belangrijke groeifase voor het bedrijf.
  • Uitbreiding naar de gaming-sector (Januari 2023): Netflix maakte een strategische zet door fors te investeren in de gaming-industrie. Het bedrijf kondigde aan elke maand een nieuwe game te lanceren, waarmee het zijn positie in de entertainmentindustrie verder versterkte.
  • Reed Hastings treedt af als CEO (Januari 2023): Reed Hastings, mede-oprichter en jarenlang CEO van Netflix, trad af, terwijl Ted Sarandos en Greg Peters de leiding overnamen. Dit markeerde een belangrijke verschuiving in het leiderschap van het bedrijf en een nieuwe strategie die zijn vruchten afwerpt.
  • Invoering van een advertentie-ondersteunde abonnementsdienst (November 2022): Netflix introduceerde een nieuwe abonnementsoptie met advertenties. Deze verschuiving in hun bedrijfsmodel was bedoeld om een breder publiek te bereiken en nieuwe inkomstenstromen te genereren.
  • Viering van het 25-jarig bestaan (29 augustus 2022): Netflix vierde zijn 25-jarige jubileum, een mijlpaal die de reis van het bedrijf van een kleine DVD-verhuurdienst naar een wereldwijd streamingimperium markeert.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.