Navigation

Nike: lager na de cijfers en intrekken outlook - later update - het aandeel

Dit is een instant view op de cijfers van Nike. Later vandaag komen we met een update.

De cijfers van Nike $NKE zijn zwak en het heeft de outlook ingetrokken. Het aandeel is nabeurs met 6% gedaald. Wij doen niks met het aandeel en wachten af. Dat geldt ook voor andere aandelen in deze sector, zoals Adidas $ADS. Later vandaag komen we met een update.

Het bedrijf kampt met dalende verkoopcijfers, vooral in de digitale en directe verkoopkanalen, terwijl ook de populaire modellen hun piek hebben bereikt, wat samen met strategische onzekerheden de reden is om momenteel geen positie in Nike te nemen.

Nike heeft zijn jaarprognose ingetrokken en de investeerdersdag uitgesteld, in aanloop naar de aanstaande CEO-wissel van John Donahoe naar Elliott Hill op 14 oktober 2024.

Hoewel Nike de winstverwachtingen van analisten met 18 cent per aandeel heeft overtroffen, miste het de omzetprognose, met een omzet van $11,59 miljard, wat lager was dan de verwachte $11,65 miljard en een daling van 10% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.