Navigation

Nike: cijfers redelijk - outlook zwak - China - het aandeel

Nike: cijfers redelijk - outlook zwak - China - het aandeel
pro

Nike heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hoger dan verwachte winst behaald, ondanks dat de omzet tegenviel. De omzet in China groeide minder hard dan voorheen. De outlook is zwak en het aandeel is nabeurs 12% gedaald.

CFO Matthew Friend benadrukte dat hoewel er enige vooruitgang is geboekt, de resultaten van het vierde kwartaal de uitdagingen blootleggen, waardoor de vooruitzichten voor het boekjaar 2025 neerwaarts zijn bijgesteld.

Lagere outlook en het aandeel

Het bedrijf heeft zijn prognose verlaagd vanwege tragere online verkoop, geplande dalingen in klassieke schoenencollecties, toegenomen macro-onzekerheid in de regio Groot-China en ongelijke consumententrends in de markten van Nike.

Ook verwacht het bedrijf dat de verkoop aan groothandelaars trager zal verlopen, terwijl het nieuwe innovaties opschaalt en terugvalt op klassieke collecties.

Nike verwacht nu dat de omzet in het fiscale jaar 2025 met midden enkele cijfers zal dalen. Nike verwachtte eerder dat de omzet zou groeien.

Het bedrijf verwacht ook dat de omzet in de eerste helft met hoge enkele cijfers zal dalen, vergeleken met de eerdere voorspelling van dalingen in de lage enkele cijfers.

Wij doen niets met het aandeel Nike omdat de markt momenteel erg moeilijk is. De groei in belangrijke regio's zoals China vertraagt, en andere markten zoals EMEA en Noord-Amerika laten zelfs een daling zien.

Zowel Nike als Adidas hadden gehoopt dat de vele sportevenementen een boost zouden geven aan de verkopen, maar dit heeft tot nu toe niet het gewenste effect gehad gezien de verlaagde outlook die Nike geeft.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.