Navigation

Northrop Grumman: 7% lager na cijfers - al op up sinds 2010 - visie

De koers van Northrop Grumman $NOC staat aanzienlijk lager na de aankondiging van cijfers waarbij een last van $1,2 miljard werd bekendgemaakt. Northrop Grumman rapporteerde voor het vierde kwartaal op donderdag een winst die lager uitviel dan verwacht, maar een omzet die hoger was dan de voorspellingen.

Al op up sinds 52 dollar

Vanaf 2010 zitten we al op een up vanaf 52 dollar. We hebben vaker slechte tijden meegemaakt die dan weer werden opgevolgd door goede tijden. Ook nu blijven we zitten, omdat het bedrijf uiteindelijk zal blijven profiteren van defensie-uitgaven. Tevens is de beter dan verwachte omzet een signaal dat er ruimte is voor een aanzienlijke verbetering in de resultaten over de langere termijn.

Het bedrijf meldde een verlies per aandeel van $1,45 bij een omzet van $10,6 miljard. Analisten hadden een winst per aandeel van $5,81 verwacht bij een omzet van $10,43 miljard. Het bedrijf meldde ook een vierdekwartaal nettoverlies van $535 miljoen, vergeleken met een winst van $2,1 miljard een jaar eerder, en boekte een pensioengerelateerde last van $316 miljoen.

Northrop Grumman kondigde aan een last te nemen van $1,2 miljard met betrekking tot de nieuwe B-21 Raider-bommenwerper die het bouwt voor de Amerikaanse luchtmacht. Dit weerspiegelt stijgende kosten sinds het bedrijf in 2015 het contract won. Het bedrijf zei dat het waarschijnlijk verlies zou lijden op de eerste vijf batches vliegtuigen onder de vaste prijsafspraak, die de prijs van elk vliegtuig op ongeveer $700 miljoen plaatst.

Het bedrijf benadrukte dat de lasten geen invloed hebben op de verwachtingen voor de vrije kasstroom voor dit jaar en 2025.

Het Pentagon onthulde vorige week dat Sentinel, een door Northrop Grumman geleid programma om de Minuteman-kernraketten te vervangen, te laat en ruim over budget was. De eerste fase van Sentinel is een kost-pluscontract, waarbij het Pentagon betaalt voor overschrijdingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.