Navigation

Herhaling: Nokia: Duitsland verbiedt Huawei en ZTE voor 5G-netwerk

Herhaling: Nokia: Duitsland verbiedt Huawei en ZTE voor 5G-netwerk

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Duitsland zal de komende vijf jaar componenten van het Chinese Huawei en ZTE uit zijn 5G-netwerk geleidelijk verwijderen. Mobiele operators zoals Vodafone en Deutsche Telekom moeten deze componenten voor 2026 uit hun kernnetwerken verwijderen en voor 2029 uit toegang- en transportnetwerken.

Het aandeel Nokia

Ongeveer een jaar geleden zijn we begonnen met investeren in Nokia $NOK. Eén van de redenen hiervoor was dat Europa strenger wordt met betrekking tot Huawei en ZTE voor de uitbouw van 5G-netwerken.

Hierdoor is Nokia een kanshebber, hoewel dat natuurlijk niet zeker is, om dit 5G-netwerk over te nemen en verder uit te bouwen.

Mocht dit gebeuren, dan zou dat een grote deal voor Nokia zijn. We blijven nu ook vasthouden aan deze up, nadat Nokia een zware periode heeft gehad. Zie ook onze database.

Terug naar Duitsland

Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser benadrukte de noodzaak om de communicatiesystemen van Duitsland te beschermen en veiligheidsrisico's te verminderen. De Duitse regering benadrukte het belang van een veilige en veerkrachtige telecommunicatie-infrastructuur om sabotage en spionage te voorkomen.

Huawei ontkende enige cyberveiligheidsrisico's, terwijl de Chinese ambassade kritiek uitte op de beslissing van Duitsland en waarschuwde dat dit het wederzijds vertrouwen en toekomstige samenwerking kan schaden.

Deze stap volgt op het recente Duitse besluit om de verkoop van een Volkswagen-dochteronderneming aan een Chinees bedrijf te blokkeren, wat de spanningen verhoogt temidden van lopende handelsgeschillen tussen China en de EU.

Duitsland aarzelde lange tijd over de rol van Huawei in zijn 5G-netwerk, na verboden door de VS, het VK, Australië en Japan wegens spionagezorgen. De VS legden Huawei in 2019 ook handelsbeperkingen op, die eerder dit jaar verder werden aangescherpt. Huawei meldde dat Europa, het Midden-Oosten en Afrika vorig jaar 21% van zijn inkomsten uitmaakten.

Germany moves to ban China’s Huawei, ZTE from its 5G network | CNN Business
Germany will phase out components made by China’s Huawei and ZTE from its 5G wireless network over the next five years, a move that risks worsening its already strained relations with the world’s second-largest economy.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.