Navigation

Nokia: met cijfers - ziet groene grassprieten - het aandeel

Nokia $NOK heeft een stijging van 9% in de operationele winst gerapporteerd, met een vergelijkbare winst vóór rente en belasting van €454 miljoen, wat boven de verwachtingen van analisten ligt.

Echter, de netto-omzet viel tegen, met een daling van 8% tot €4,33 miljard, wat onder de prognoses van €4,76 miljard ligt. Deze tegenvallende cijfers zijn voornamelijk te wijten aan lagere verkopen in India.

Het aandeel

We zitten al wat langer op een up van de Amerikaanse notering van Nokia vanaf, $4,30. Deze positie is moeizaam. Momenteel wordt de koers iets lager geïndiceerd voor de New York notering.

Ondanks de uitdagingen blijven we speculatief op een stijging zitten. De verwachting is dat er kansen zijn voor een verdere uitbraak, wat de reden is voor het vasthouden aan deze positie.

Nokia heeft net als zijn concurrent Ericsson aangegeven dat er tekenen van herstel zijn in Noord-Amerika, een regio die jarenlang zwak is geweest. De strategie van Nokia richt zich nu op groeisegmenten zoals datacenters en defensie.

Dit kan een positieve impact hebben op de toekomstige prestaties van het bedrijf. De recente contracten in India en de overname van Infinera (zie artikel) zijn voorbeelden van hoe Nokia probeert zijn marktaandeel te vergroten en nieuwe kansen te benutten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.