Navigation

Nokia: gaat Infinera overnemen - sterke zet - het aandeel

Nokia $NOK heeft aangekondigd dat het het optische netwerkbedrijf Infinera overneemt voor 2,3 miljard dollar. Deze overname zal Nokia’s positie in Noord-Amerika versterken, waar 60% van Infinera’s verkopen vandaan komen, en zal complementair zijn aan Nokia’s sterke posities in APAC, EMEA en Latijns-Amerika.

De overname van Infinera vertegenwoordigt een premie van 28% ten opzichte van de slotkoers van Infinera op 26 juni. De aandeelhouders van Infinera kunnen ervoor kiezen om tot 30% van de vergoeding in de vorm van Nokia American Depositary Shares (ADS’s) te ontvangen.

Het aandeel Nokia

Nokia zal minstens 70% van de overnamesom in contanten betalen. Dit betekent dat de contanten aan het werk worden gezet en er geen nettov-erwatering is voor aandeelhouders.

Nokia heeft aangekondigd dat de overname naar verwachting de vergelijkbare operationele winst en de winst per aandeel (EPS) binnen het eerste jaar zal verbeteren.

Het bedrijf verwacht dat deze overname tegen 2027 zal bijdragen aan een toename van meer dan 10% in de vergelijkbare EPS. Bovendien is Nokia van plan om haar aandeleninkoopprogramma uit te breiden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.