Navigation

Novo Nordisk: tempert verwachtingen - tijd voor actie bij het aandeel

Novo Nordisk: tempert verwachtingen - tijd voor actie bij het aandeel
pro

Dit is een extra update nadat we vanochtend al een instant view hebben gemaakt over Novo Nordisk.

Het aandeel Novo Nordisk $NVO, dat ook op de Deense beurs genoteerd staat, is sterk gedaald vanwege de kwartaalcijfers. Het bedrijf, bekend van onder andere haar afslankmedicijnen, boekte een zwakker dan verwacht resultaat en verlaagde tevens zijn vooruitzichten voor de operationele winst.

Hoewel de omzetverwachting werd verhoogd, was dit voor beleggers onvoldoende. Het bedrijf klaagt zelf over toenemende concurrentie op het gebied van afslankmedicijnen, iets wat we waarschijnlijk ook horen van Eli Lilly. We zitten ook bij dit aandeel op een stijging, net als bij Novo Nordisk.

Het aandeel: aanpassing in de positie

Voor Novo Nordisk hebben we een positie ingenomen op de Amerikaanse beurs, waar we op een zeer gunstig niveau zijn ingestapt. We hebben besloten om de positie gedeeltelijk te behouden, maar te verkleinen.

Wat betekent dit concreet

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.