Navigation

NVDA: markt misschien wel te voorzichtig over groei na 2025

Nvidia blijft beter presteren dan verwacht in de afgelopen kwartalen, met de aandelenkoers die nieuwe recordhoogtes bereikt. De vraag rijst of deze prestaties zullen aanhouden vooral na 2025.

Er wordt nu juist verondersteld dat de vraag na 2025 juist wel eens sterker kan zijn dan verwacht, omdat we in een vroege fase van generatieve AI zitten. Feitelijke gegevens wijzen ook op een zichtbare groei, wat suggereert dat er waarschijnlijk een verdere stijging komt.

Het tekort aan AI-chips lijkt op te lopen, met voorbeelden zoals OpenAI die mogelijk overweegt zijn eigen chips te maken. Dit betekent echter niet noodzakelijk dat bedrijven zoals OpenAI werkelijk hun eigen chips zullen maken, maar eerder dat ze gaan samenwerken met bedrijven zoals NVIDIA en die deze chips te laten produceren.

Dit wijst op een verwachte toekomstige stijging van de vraag naar chipgerelateerde bedrijven in AI, wat niet alleen gunstig is voor NVIDIA, maar ook voor andere spelers in de chipindustrie.

Een voorbeeld om mee af te sluiten is Tesla's DOJO-project wat aangeeft dat de vraag naar AI-chips hoog blijft. Daar worden bijvoorbeeld chips in gebruikt van NVIDIA. De H100 bijvoorbeeld, of bijvoorbeeld voor de toekomst de H200 en de D100.

Elon Musk heeft eerder gezegd dat bijna alle datacenters over de hele wereld zullen transformeren naar kunstmatige intelligentie (AI) in plaats van centrale processoreenheden (CPU's). Na verloop van tijd zal 80% tot 90% van de energie worden besteed aan neurale netwerken.

Dit sluit aan bij de gedachte van Jensen Huang, de oprichter van NVIDIA, die denkt dat in de komende 4 jaar zo'n $1 biljoen zal worden besteed aan het upgraden van datacenters voor kunstmatige intelligentie.

Kortom, de groei van NVIDIA zou langer kunnen aanhouden dan verwacht. De vraag naar AI-chips zou in de toekomst mogelijk zelfs tekorten kunnen veroorzaken. Niet alleen NVIDIA, maar ook andere bedrijven in de chipindustrie kunnen daarvan profiteren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.