Navigation

NVIDIA: China bestelt minder dan gepland - aangepaste chips - The Wall Street Journal

De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal schrijft dat Nvidia $NVDA problemen ondervindt in China nadat de VS exportbeperkingen hebben opgelegd. Dit is niet geheel onverwacht, aangezien China door de sancties volop inzet op het zelf produceren van hoogwaardige chips, zoals die van Huawei.

Mogelijk zal de koers van NVIDIA op het nieuws een dip vertonen. Iets waar we ook een beetje rekening mee houden en ons goed zal uitkomen. We overwegen namelijk om weer groter in NVIDIA te stappen, naast de eerder verminderde longposities die zijn ingevoerd vanaf $179 dollar, en een dip biedt dan een goedkopere kans.

Samenvatting artikel Wall Street Journal

Het bedrijf NVIDIA heeft nieuwe, minder krachtige chips ontworpen om aan de regels te voldoen, maar grote Chinese cloudbedrijven, waaronder Alibaba en Tencent, tonen weinig interesse in deze chips.

Chinese bedrijven testen sinds november Nvidia's nieuwe chips, maar hebben aangegeven dit jaar veel minder te bestellen dan oorspronkelijk gepland. Chinese cloudbedrijven verplaatsen hun geavanceerde chipbestellingen naar lokale bedrijven zoals Huawei en vertrouwen meer op in-house ontwikkelde chips.

De onzekerheid over Nvidia's toekomstige leveringen en de mogelijkheid van strengere beperkingen door de VS dragen bij aan de terughoudendheid van Chinese kopers.

Nvidia staat voor de uitdaging om zowel aan de eisen van Amerikaanse regelgevers te voldoen als tegemoet te komen aan de behoeften van Chinese klanten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.