Navigation

NVIDIA: nieuwe bedrijfseenheid - op maat gemaakte chips - bullish

Nvidia lanceert een nieuwe bedrijfseenheid gericht op het ontwerpen van op maat gemaakte chips voor cloud computing bedrijven en anderen, waaronder geavanceerde kunstmatige intelligentie-processoren.

We hebben eerder vandaag ook aandacht besteed aan NVIDIA, waarbij we alweer een tijd bullish zijn op dit aandeel. Ook dit nieuws is weer positief. Volgens schattingen van onderzoeksbureau 650 Group zal de markt voor datacenterchips op maat dit jaar groeien tot maar liefst $10 miljard en dat bedrag verdubbelen in 2025.

Het bedrijf wil een deel van de snelgroeiende markt voor op maat gemaakte AI-chips vastleggen en zich beschermen tegen toenemende concurrentie. Momenteel heeft Nvidia ongeveer 80% van de markt voor high-end AI-chips in handen.

Klanten, waaronder grote namen zoals OpenAI, Microsoft, Alphabet en Meta zijn op zoek naar Nvidia-chips vanwege de opkomst van de generatieve AI-sector. Nvidia wil nu deze klanten helpen bij het ontwikkelen van op maat gemaakte AI-chips, aangezien steeds meer bedrijven hun eigen interne chips ontwikkelen om aan specifieke behoeften te voldoen.

Dit kan helpen om energieverbruik te verminderen, de ontwerpkosten en ontwerp-tijd te verlagen. Nvidia heeft ook plannen om de telecom-, auto- en videogamemarkten aan te spreken, zoals we eerder vandaag reeds brachten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.