Navigation

NVIDIA: cijfers redelijk sterk - markt had toch op meer gehoopt - visie

De cijfers van NVIDIA $NVDA die nabeurs Wall Street bekend werden, waren beter dan verwacht. Ook de outlook ligt boven de prognoses van Wall Street-analisten. Het bedrijf ziet echter langzamerhand ook een impact van de sancties tegen China.

De cijfers hebben nabeurs geleid tot een daling van het aandeel met enkele procenten. Dit komt doordat de cijfers dan wel beter dan verwacht zijn, maar dit werd reeds verwacht in het zogenaamde fluistercircuit. Het bedrijf blijft er sterk voor liggen. Toch is het nu op de zeer korte termijn afwachten of de koers werkelijk een nieuwe break-out wil laten zien of eerst gaat consolideren.

Wel zijn de cijfers een bevestiging dat over een langere periode de kans groot is dat de koers nog verder stijgt. Al met al kan gesteld worden dat het onduidelijk is of er misschien eerst een consolidatie van het aandeel optreedt voordat er een verdere stijging zal plaatsvinden.

In het kort laat deze update zien dat NVIDIA een buitengewoon succesvol derde kwartaal heeft doorgemaakt, met sterke groei in omzet, verbeterde marges en winst per aandeel die de verwachtingen overtrof. De vooruitzichten voor het vierde kwartaal zijn positief met zorgen over China. De cijfers zijn voor ons geen aanleiding om groter in te stappen naast een reeds gereduceerde positie die sterk in de winst ligt.

Enige cijfers van NVIDIA

NVIDIA zag in het derde kwartaal van het boekjaar 2024 de omzet stijgen met 34% ten opzichte van het vorige kwartaal tot $18.1 miljard. Deze prestatie overtrof de verwachtingen met $2.0 miljard. De non-GAAP winst per aandeel (WPA) bedroeg $4.02, wat $0.63 hoger was dan de verwachtingen.

De brutomarge bedroeg 74%, wat een stijging van 4 procentpunten betekent ten opzichte van het vorige kwartaal. NVIDIA behaalde een operationele marge van 57%, wat een stijging van 7 procentpunten betekent in vergelijking met het vorige kwartaal.

Het bedrijf verwacht een omzet van ongeveer $20.0 miljard voor het vierde kwartaal. Deze prognose overtreft de verwachtingen met een aanzienlijke $2.2 miljard.

De ontwikkelingen in China

De Chief Financial Officer (CFO) van NVIDIA heeft aangegeven dat de verkoop van het bedrijf aan China en andere bestemmingen die te maken hebben met sancties, met name van producten die nu onderhevig zijn aan licentievereisten, consistent heeft bijgedragen aan ongeveer 20-25% van de omzet van de Data Center-divisie. De CFO verwacht echter een aanzienlijke daling in de verkoop aan deze bestemmingen gedurende het vierde kwartaal van het boekjaar 2024.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.