Navigation

Herhaling: NVIDIA: rijplatform groeit hard in China - aandelen-splitsing

Nvidia $NVDA blijft de markt verbazen door zijn Drive-autonome rijplatform uit te breiden naar meerdere Chinese EV-klanten. Dit blijkt uit recente rapporten van marktpartijen.

Zoals eerder geschreven groeit het vertrouwen dat dit bedrijf lang voorop zal blijven lopen. De koers van het aandeel lijkt, met tussentijdse correcties, mogelijk langdurig te blijven stijgen (zie ook eerdere berichten). Naast de up die we hebben overwegen we om misschien wel groter in te stappen.

In 2023 schat men dat Nvidia deelnam aan maar liefst 35 AI VC-deals, bijna 6 keer meer dan in 2022. Tot nu toe heeft Nvidia geen oppositie uit Washington ondervonden.

De totale investeringen in 2023 in deze EV-sector liet een indrukwekkende groei zien, bijna 10 keer meer dan het voorgaande jaar, met een totaal van ruim $872 miljoen.

Li Auto heeft aangekondigd dat het de Drive Thor SoC zal inzetten, beschouwd als de next-generation gecentraliseerde computer voor veilige en betrouwbare autonome voertuigen. Tegelijkertijd hebben Great Wall Motor, Zeekr en Xiaomi gekozen voor de hardware genaamd Drive Orin.

Marktanalisten speculeren ook dat NVDA van plan is een aandelen-splitsing aan te kondigen. Deze aankondiging wordt naar verwachting gedaan tijdens één van de kwartaalwinsten dit jaar, aldus handelaren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.