Navigation

Wccftech: NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16 GB GPU in prijs gedaald

Volgens een rapport van Wccftech is de prijs van de NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16 GB GPU in Europa gedaald vanwege een gebrek aan vraag naar deze nieuwe grafische kaart. Momenteel wordt de MSI GeForce RTX 4060 Ti Ventus 3x GPU verkocht voor €519, wat €30 lager is dan de oorspronkelijke lancering van €549.

De prijsdaling komt doordat NVIDIA ervoor heeft gekozen om de GPU uit te brengen zonder enige officiële review vooraf.

Ons inziens Dit zal waarschijnlijk weinig invloed hebben op de koers, aangezien NVIDIA momenteel vooral gefocust is op haar AI-chips die tegen extreme prijzen worden verkocht. Wel kan het een signaal zijn dat naast AI andere segmenten bij NVIDIA het nog steeds minder goed doen.

De koers van NVIDIA (NVDA) blijft over het algemeen sterk en zit momenteel in een opwaartse trend. We zouden blijven zitten met een stop in winst, maar niet bijkopen. Nu is het afwachten hoe de volgende resultaten zullen zijn.

Ook dit aandeel wordt na de melt-up gevoeliger voor winstnemingen, hoewel dat altijd moeilijk is in te schatten of er ook daadwerkelijk nu al een correctie zal plaatsvinden.

De tegenvallende verkoop komt door het feit dat de GPU slechts kleine verbeteringen biedt ten opzichte van de 8 GB-variant, ondanks het dubbele VRAM. De kaart is alleen geschikt voor 1080p gaming en kan redelijk presteren bij 1440p, maar dit is alleen mogelijk wanneer upscaling-technologieën zoals DLSS worden gebruikt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.