Navigation

NVIDIA: ruim 4% lager - China en correctie - visie

De koers van NVIDIA $NVDA staat ruim 4% lager. Terwijl we op een uitstekend niveau hebben gekocht, hebben we de laatste maanden de positie verkleind en een winststop geplaatst. In de aanloop naar de cijfers zien we geen reden om groter in NVIDIA te investeren. Het blijft een sterk bedrijf, maar net als bij de andere "Magnificent 7" is het niet ongevoelig voor de huidige marktomstandigheden.

Daar komt bij dat de sancties opgelegd door de VS met betrekking tot China op een gegevens wel degelijk van invloed kunnen worden. NVIDIA heeft tot nu toe laconiek gereageerd op de sancties voor China, maar ondermeer de inkomsten uit datacenteractiviteiten in China kan een negatief effect hebben.

De vraag naar haar chips en services vanwege AI blijven hoog, maar of dat weer zal leiden tot een enorme winstverrassing is maar de vraag. Hoewel AI de toekomst heeft wordt er ook kritischer naar gekeken en veel van de bestellingen van NVIDIA zijn gedaan door bedrijven die de boot niet willen missen en zo een extra voorraad aan NVIDIA chips hebben opgebouwd.

Terug naar China. Nieuwe regelgeving zou Nvidia ertoe kunnen dwingen miljarden dollars aan Chinese orders volgend jaar te annuleren wat het bedrijf mogelijk voor $4 miljard tot $6 miljard in 2024 kanl treffen.

Analisten schatten dat Nvidia's fiscale jaar, eindigend in januari 2025, een omzet van $81,3 miljard zal laten zien. Daarvan wordt $63,1 miljard toegeschreven aan de datacenteractiviteiten. Het wegvallen van $4 miljard tot $6 miljard aan Chinese orders kan een aanzienlijk neerwaarts risico vormen. De kans dat het vooral in 2024 invloed heeft is dan ook aanzienlijk.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.