Navigation

NVIDIA CEO: vraag Blackwell "insane" - bullish - update

NVIDIA CEO: vraag Blackwell "insane" - bullish - update

Jensen Hunag, de founder van NVIDIA $NVDA, heeft bevestigd dat de vraag naar hun nieuwste GPU, Blackwell, op volle toeren draait. Hij noemde de term "insane" tijdens en gesprek met CNBC.

Huang tijdens het interview met CNBC. "Blackwell is as planned, and the demand for Blackwell is insane. Everybody wants to have the most, and everybody wants to be first".

Opwaartse beweging in het aandeel

Dit geeft een duidelijk signaal dat de vooruitzichten voor NVIDIA's nieuwste productlijn bijzonder sterk zijn. Het aandeel NVIDIA bevindt zich momenteel in een opwaartse beweging en we zitten al langer op een stijging.

Tijdelijke winstnemingen zijn mogelijk, maar dat zijn niets anders dan een rondje winstnemingen waar weer kopers op af komen. Dit kan gebeuren, omdat we later dit jaar een tempering van de vooruitzichten niet uitsluiten om zo 'technisch gezien' enige druk van de ketel te halen (hebben we eerder aandacht aan besteed).

Volgens de voorspellingen zullen hyperscalers in 2024 ongeveer $160 miljard uitgeven aan AI-infrastructuur. Elke nieuwe generatie grootschalige taalmodellen vereist veel meer rekenkracht dan de voorgaande, waardoor de vraag naar NVIDIA's producten alleen maar zal toenemen.

Met de groeiende vraag naar Blackwell en de voortdurende investeringen in AI-infrastructuur zijn de lange termijn vooruitzichten voor NVIDIA zonder twijfel bullish.

Hoewel korte termijn fluctuaties in het aandeel mogelijk zijn, biedt de sterke vraag naar geavanceerde technologie een solide basis voor toekomstige groei. Wij blijven dan ook op een stijging zitten en bij een grotere correctie gaan we verzwaren

Blackwell GPU's

De Blackwell GPU's worden nu al geleverd aan datacenters en industriële klanten voor toepassingen in kunstmatige intelligentie (AI), terwijl consumenten ze in 2025 kunnen verwachten.

Huang benadrukte dat NVIDIA jaarlijks zijn AI-infrastructuur vernieuwt, wat leidt tot aanzienlijke prestatieverbeteringen. Dit stelt klanten in staat om hun omzet of doorvoersnelheid met twee tot drie keer per jaar te verhogen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.