Navigation

Herhaling: NVIDIA: ligt op koers voor hoger dan verwachte omzet uit China - media

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

NVIDIA $NVDA zou dit jaar op koers liggen om voor 12 miljard dollar aan AI-chips in China te verkopen. Dit ondanks Amerikaanse exportcontroles Deze restricties (exportcontroles ) zijn opgelegd door de Biden-administratie om te voorkomen dat China krachtige AI-systemen met militaire toepassingen ontwikkelt.

Ondanks de beperkingen en het concurrentievoordeel van Huawei op de Chinese markt, blijft NVIDIA populair door zijn superieure geheugencapaciteit en software-ecosysteem.

Dit resulteert in een sterke vraag naar NVIDIA's producten, ondanks de lagere verkoopcijfers vergeleken met voorgaande jaren. De omzet in China is gedaald van meer dan 25% naar ongeveer 10% van de totale verkoop, hoewel de totale omzet in China jaar op jaar met meer dan 50% is gestegen.

NVIDIA zal meer dan 1 miljoen van zijn nieuwe H20-chips leveren, die tussen $12.000 en $13.000 per stuk kosten. Deze chips vallen buiten de beperkingen en gaan naar verwachting beter verkopen dan Huawei's Ascend 910B chips. Dit schrijft The Financial Times.

Het aandeel

NVIDIA heeft momenteel een bijna-monopolie op de meest geavanceerde AI-chips, wat het bedrijf een sterke marktpositie en een blijvend concurrentievoordeel geeft. NVIDIA's vermogen om snel te reageren op veranderende marktomstandigheden en regelgeving door het ontwikkelen van de H20-chip laat zien dat het bedrijf flexibel en innovatief is, een cruciaal vermogen voor duurzaam succes.

De verwachte omzet van $12 miljard in China toont aan dat er een grote vraag is naar NVIDIA's AI-chips, wat de kracht en aantrekkingskracht van NVIDIA's technologie benadrukt, zelfs in een concurrerende en gereguleerde markt.

De H20-chip, ondanks de beperkingen, overtreft de lokale concurrentie zoals Huawei's Ascend 910B dankzij superieure geheugencapaciteit en software-integratie.

Dit maakt NVIDIA de voorkeursleverancier voor veel Chinese bedrijven die al geïnvesteerd hebben in NVIDIA's ecosysteem. Nu wordt het de kunst om bij nieuwe Amerikaanse strengere regels de chips weer aan te passen, iets waar NVIDIA gelukkig goed in is.

Wij hebben NVIDIA-aandelen gekocht tegen $17,90 per stuk, wat betekent dat we een aanzienlijke waardestijging hebben gezien in het bedrijf. Gezien de huidige en verwachte prestaties van NVIDIA, blijft ons beleggingsperspectief positief en is er potentieel voor verdere waardestijging.

Wel willen we opmerken dat we nog niet geheel overtuigd zijn of de eerdere correctie van enkele dagen geleden echt voorbij is. Ook is het mogelijk dat de muziek op een dag stopt (nu echter nog niet). Dat gezegd hebbende is dat geen reden om uit te stappen. We hebben een stop in de winst en blijven rustig zitten en afwachten waar de koers naartoe gaat.

Nvidia to make $12bn from AI chips in China this year despite US controls
Chipmaker set to surpass China sales by local rival Huawei by selling product designed to fall outside of export restrictions

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.