Navigation

NVIDIA: mogelijk verbod VS op H20 AI-chips voor China dreigt - gevolgen

NVIDIA's H20 AI-accelerators, speciaal ontworpen voor de Chinese markt, staan mogelijk op het punt om te worden getroffen door een nieuw verbod van de Amerikaanse overheid.

Gevolgen

Hoewel er nog geen officiële aankondiging is gedaan, lijkt een revisie van het Amerikaanse handelsbeleid aanstaande, waardoor NVIDIA $NVDA mogelijk $12 miljard aan inkomsten uit China verliest.

Deze geluiden doen als langer durende en we hebben hier ook eerder aandacht aan besteed (zie de database). Het zou een "excuus" kunnen worden voor NVIDIA om de verwachtingen iets te temperen. Dit zien we dan als een overgangsfase, omdat de vraag naar de producten van NVIDIA in het westen erg hoog blijft.

Momenteel is de AI-conferentie van het bedrijf gaande met een positieve stemming. Toch moeten we opletten wanneer ook NVIDIA op de korte termijn weerstand tegenkomt. Op de lange termijn blijven de vooruitzichten sterk voor het aandeel. Dat is ook de reden dat we op een stijging zitten en het aandeel is opgenomen in de Free Ride Portfolio.

Ondertussen zoeken bedrijven in landen als de Verenigde Arabische Emiraten naar manieren om de beperkingen te omzeilen, bijvoorbeeld via GPU-verhuurservices, waarbij nog steeds NVIDIA's geavanceerde technologie wordt gebruikt. Dit zou het omzetverlies kunnen dempen.

Kortom, hoewel de maatregelen van de VS bedoeld zijn om de technologische vooruitgang van China te beperken, blijken er toch manieren te zijn om deze te omzeilen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.