Navigation

Herhaling: NVIDIA: meest waardevolle bedrijf - reeds op up vanaf 17,9 dollar

Herhaling: NVIDIA: meest waardevolle bedrijf - reeds op up vanaf 17,9 dollar

[Dit bericht is op woensdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De aandelen van NVIDIA $NVIDIA zijn sinds eind 2022 meer dan negenvoudig gestegen en het bedrijf heeft nu een marktkapitalisatie van $3 biljoen bereikt wat het bedrijf in dezelfde categorie plaatst als Microsoft en Apple. Met huidige waarde is het momenteel zelfs het meest waardevolle bedrijf in de wereld.

Sinds de oprichting in 1991 richtte NVIDIA zich voornamelijk op hardware voor gamers, maar in de afgelopen jaren is het bedrijf sterk gegroeid dankzij de erkenning van zijn technologie voor AI-ontwikkeling.

Ondanks de snelle opkomst is NVIDIA nog niet toegevoegd aan de Dow Jones Industrial Average, maar een recente 10-voor-1 aandelensplitsing vergroot de kans daarop. Dit zou dan weer een impuls zijn voor indexbeleggers.

Sinds januari 2023 zitten we op een een stijging van het aandeel NVIDIA. Dit was aan het begin van de huidige opwaartse cyclus. We blijven de up positie aanhouden, maar zouden wel overwegen een stop loss in te stellen in de winst.

Ook moeten we ons bewust zijn van het risico op een scherpe daling van de aandelenkoers als er iets misgaat. NVIDIA's aandeel is momenteel een zogenoemde "most crowded trade", wat betekent dat veel beleggers erin hebben geïnvesteerd. Dit kan leiden tot een sterke daling als beleggers plotseling besluiten hun aandelen te verkopen.

Tot nu toe zijn de signalen echter bullish en na tussentijdse consolidaties en kleinere correcties blijft de trend van het aandeel opwaarts gericht. We blijven dus op een een stijging zitten.

NVIDIA's waardestijging is vooral te danken aan de opkomst van generatieve kunstmatige intelligentie, waar het bedrijf een dominante positie heeft met ongeveer 80% van de markt voor AI-chips die in datacenters worden gebruikt. De inkomsten uit NVIDIA's datacenterdivisie zijn in het afgelopen jaar met 427% gestegen, goed voor 86% van de totale omzet van het bedrijf.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.