Navigation

Herhaling: NVIDIA: vooruitblik op de kwartaalcijfers - visie op het aandeel

Herhaling: NVIDIA: vooruitblik op de kwartaalcijfers - visie op het aandeel

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

NVIDIA $NVDA zal op woensdag 22 mei na sluiting van de markt de resultaten over het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2025 bekendmaken. Hier zijn de belangrijkste cijfers en ontwikkelingen die we in de gaten houden en onze visie op het aandeel.

Verwachtingen en resultaten

Volgens de consensus wordt voor het eerste kwartaal van fiscaal 2025 een totale omzet van $24,7 miljard verwacht. Deze verwachting is niet veel veranderd sinds de resultaten van het vierde kwartaal van fiscaal 2024 in februari.

De groei wordt vooral gedreven door de sterke prestaties van het Data Center-segment van NVIDIA. Dit segment heeft zijn verwachte omzet voor Q1 zien stijgen van $5,1 miljard in januari 2023 naar de huidige prognose van $21,2 miljard, een verviervoudiging. Deze stijging is te danken aan de sterke vraag naar NVIDIA's GPU's door cloudserviceproviders en de verschuiving naar versnelde computing in datacenters voor AI.

Recente ontwikkelingen

Recentelijk is de verwachte omzet van het Data Center-segment in Q1 licht gestegen van $20,6 miljard naar $21,2 miljard, volgens de consensus. Hoewel het tempo van de opwaartse bijstellingen door analisten sinds de Q3-release eind november is gestabiliseerd, zal het belangrijk zijn om te zien hoe NVIDIA de markt voor Q2 en fiscaal 2025 leidt (outlook) en in hoeverre hogere prijzen en volumes stand houden.

Schommeling van de prognoses

Er is momenteel veel discussie over de prestaties van het Data Center-segment. Op basis van de consensus wordt verwacht dat dit segment in Q2 2025 een omzet van $23,2 miljard zal genereren. Voor fiscaal 2025 is de consensus voor dit segment met $4,2 miljard verhoogd tot $97,7 miljard sinds de Q4 2024-release in februari.

De schattingen variëren echter nu van $87,5 miljard tot $117,5 miljard, wat een aanzienlijke versmalling is ten opzichte van de februari-range van $65,4 miljard tot $121,2 miljard.

De verwachte omzet van het Data Center-segment voor fiscaal 2026 varieert van $96,4 miljard tot $187,0 miljard, wat zorgt voor verwachte koers-winstverhoudingen voor fiscaal 2026 van 20 tot 45.

Het aandeel NVIDIA

Het aandeel is sinds november met maar liefst 80% gestegen en is sinds februari met ongeveer 35% gestegen. Kan de Q1-release de volgende positieve katalysator voor het aandeel zijn of zijn de verwachtingen voorlopig grotendeels in geprijsd, dat wordt de vraag.

De afgelopen drie jaar is NVIDIA erin geslaagd om een indrukwekkende groei te realiseren. De omzet groeide van $10,92 miljard in 2021 naar $26,91 miljard in 2023, een gemiddelde jaarlijkse groei van ongeveer 35%. De winst per aandeel (EPS) steeg van $1,24 in 2021 naar $6,10 in 2023. Deze groei werd aangedreven door de sterke vraag naar hun producten in de datacentermarkten, evenals de opkomst van AI en machine learning toepassingen.

Sinds januari 2023 zitten we op een stijging van NVIDIA vanaf 179 dollar. Hoewel we onze positie hebben gereduceerd om een free ride te hebben, blijven de vooruitzichten positief en houden de rest van onze positie vast. Het is nu afwachten of de resultaten aan de verwachtingen voldoen. De reactie van de markt zal afhangen van deze uitkomst.

NVIDIA heeft voorlopig een grote voorsprong in de markt. We blijven, na de eerdere reducties van de positie, vasthouden aan de rest van onze positie juist vanwege de sterke marktpositie van het bedrijf.

NVIDIA’s sterke focus op AI en de cruciale rol van hun GPU's in deze sector, gecombineerd met aanzienlijke kapitaalinvesteringen door grote techbedrijven, onderbouwen onze reeds al langere positieve visie op het aandeel.

NVIDIA blijft innoveren met nieuwe producten en diensten, zoals de Grace Hopper Superchip en de DGX GH200, de Blackwell en ga maar door, wat hun marktleiderschap versterkt.

De concurrentie in de technologische sector, vooral op het gebied van GPU's en AI, kan de marges van NVIDIA in de toekomst onder druk zetten. Bedrijven zoals AMD en Intel blijven ook innoveren en nieuwe producten lanceren die de concurrentie kunnen aanscherpen. Echter, de huidige marktpositie van NVIDIA is sterk, met een aanzienlijke voorsprong op het gebied van AI en datacenters.

NVIDIA's strategische partnerschappen, zoals die met grote cloudserviceproviders zoals Amazon Web Services (AWS), Google Cloud en Microsoft Azure, hebben hun marktpositie verder versterkt. Deze partnerschappen zorgen ervoor dat hun GPU's en AI-technologieën breed worden toegepast in verschillende industrieën, van gezondheidszorg tot autonoom rijden. Daarnaast breidt NVIDIA zijn aanwezigheid uit in opkomende markten zoals India wat extra groeipotentieel biedt.

NVIDIA biedt een uitgebreide infrastructuur aan die verder gaat dan alleen hardware. Hun softwareplatforms, zoals CUDA voor parallel computing en het AI-platform NVIDIA Clara, bieden klanten een volledige set tools voor het ontwikkelen van toepassingen.

Deze geïntegreerde benadering maakt het voor klanten aantrekkelijk om bij NVIDIA te blijven, wat zorgt voor terugkerende inkomsten en langdurige relaties.

Lange termijn vooruitzichten

Gezien de sterke marktpositie, de voortdurende innovatie en de strategische uitbreidingen, hebben we vertrouwen in de lange termijn vooruitzichten van het aandeel NVIDIA.

De voortdurende investeringen in AI en machine learning, gecombineerd met een solide basis van strategische partnerschappen, maken het waarschijnlijk dat NVIDIA zijn leidende positie in de markt kan behouden en verder kan versterken.

Hun strategische partnerschappen en uitbreidingen in nieuwe markten bieden verdere groeimogelijkheden. En één van de sterkste punten is dat het een totale infrastructuur, backbone en omgeving aanbied aan klanten: dat is vooralsnog uniek.

Conclusie

NVIDIA heeft een sterke groei doorgemaakt, vooral in het Data Center-segment. De aankomende kwartaalresultaten zijn belangrijk zijn om te zien of deze groei doorzet en of het aandeel opnieuw positief kan verrassen.

We blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen om te bepalen of NVIDIA zijn sterke prestaties kan voortzetten. We blijven ook op een stijging zitten (na eerder te hebben gereduceerd), een positie die is ingenomen in januari 2023 aan het begin van de huidige meerjarige opwaartse cyclus.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.