Navigation

NVIDIA: Blackwell draagt al dit jaar bij aan resultaat - update

Eerder vandaag hebben wij al ruim aandacht (zie artikel) besteed aan NVIDIA $NVDA. Toch willen we nog even iets toevoegen. Namelijk het feit dat NVIDIA heeft aangekondigd dat haar nieuwe Blackwell chip dit jaar al zal bijdragen aan de omzet. Er staat overigens volgens insiders al een opvolger klaar zoals we eerder hebben gemeld.

De bijdrage van Blackwell dit jaar illustreert hoe goed het bedrijf is in het uitvoeren van haar operationele ontwikkelingen. NVIDIA draait als een geoliede machine, wat we natuurlijk als positief mogen zien.

Momenteel ervaren we een opwaartse trend bij NVIDIA. Het lijkt erop dat de kans groot is dat de koers nog verder zal stijgen. Of er daarna winstnemingen plaatsvinden, moeten we nog zien. Onderliggend achten wij de opwaartse trend van NVIDIA nog niet voorbij. Hoewel we niet over een glazen bol beschikken en grotere correcties niet uitsluiten, achten we het mogelijk dat de koers binnen 12 maanden rond de 1500 dollar zal staan. Dit alles geldt uiteraard voor de aandelen splitsing van 1 op 10.

Tot slot zal er ongetwijfeld een dag komen dat de groei bij NVIDIA vertraagt. Dit is momenteel nog niet duidelijk het geval. Als dat gebeurt kan de koers tijdelijk aanzienlijk dalen. We verwachten echter dat NVIDIA zich daarna opnieuw zal uitvinden. Dit mogelijke klap-punt, zo willen we benadrukken, is nu dus nog niet aan de orde.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.