Navigation

Herhaling: NVIDIA: weer fors gedaald - misschien wel terug naar 90 dollar

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

In dit artikel kijken we puur naar de chart van NVIDIA $NVDA. We zitten al vanaf het begin van de huidige cyclus long en blijven bullish op de lange termijn. Maar voor de korte termijn zijn er cruciale punten waardoor een verdere daling mogelijk is.

De markt wordt nerveus over de vraag of AI voldoende oplevert ten opzichte van de investeringen, wat kan leiden tot een vertraging van de groei bij NVIDIA. Daarnaast staat er in China een bedrag van 12 miljard dollar op het spel bij mogelijke strengere sancties van de VS. (Zie onze database.)

Ondanks deze negatieve elementen is dit waarschijnlijk op de lange termijn slechts een regendruppel op een paraplu.

Het aandeel

De chart van NVIDIA laat een sterke opwaartse trend zien sinds begin 2023, met meerdere hogere toppen en hogere bodems. Recent zien we echter meer volatiliteit en tekenen van een mogelijke consolidatie of correctie nu de zachte steun (grijze vlak) is doorbroken.

De eerste belangrijke steun ligt nu rond de 110 dollar, gebaseerd op de Volume Weighted Average Price (VWAP). Dit niveau kan een vangnet bieden bij een eventuele daling.

De tweede steun ligt rond de 90 dollar, ook gebaseerd op de VWAP. Hoewel het niet zeker is of de koers dit niveau zal bereiken, zou een daling naar dit niveau de markt kunnen voorzien van een buffer tegen eventuele tegenvallers.

De marktpositie van NVIDIA wordt voorlopig nauwelijks bedreigt ondanks mogelijke tegenvallers in de AI-sector en geopolitieke risico's, zoals de situatie met China.

Deze factoren kunnen wel leiden tot grotere koersschommelingen op de korte termijn. Ondanks de recente daling blijft de algemene trend op de lange termijn dan ook opwaarts. Het momentum is echter voor nu aan het afnemen, wat kan wijzen op een periode van consolidatie of verdere correctie.

Resumerend

Hoewel de chart suggereert dat de lange trend opwaarts is, is er ook een aanzienlijke kans op een verdere daling op de korte termijn, mede door de bovengenoemde risico's en door prijs actie van het aandeel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.