Navigation

NVIDIA: wat zegt de chart & Dynamic Trend Following

NVIDIA: wat zegt de chart & Dynamic Trend Following

Vandaag, na de bel van New York, presenteert NVIDIA $NVDA haar resultaten. Het is niet te voorspellen hoe het aandeel zal reageren, gezien er in de optiemarkt rekening wordt gehouden met een mogelijke beweging van ongeveer 10%, zowel omhoog of omlaag.

In dit artikel richten we ons vooral op de langere termijn, gebaseerd puur op de grafieken. We negeren hierbij de resultaten, fundamentele analyses en nieuwsberichten. We maken gebruik van een gewone grafiek en Dynamic Trend Following (dft).

We willen meteen zeggen dat we graag een prachtig verhaal zouden willen opschrijven waar iedereen bij kan wegdromen, maar de trend op de zeer korte termijn is niet duidelijk. Dat past ook bij het beeld dat de optiemarkt weergeeft. Ook willen we melden dat we op een stijging zitten van het aandeel NVIDIA vanaf januari 2023 vanaf 17,9 dollar.

Als we beginnen met de standaard grafiek, kan gesuggereerd worden dat NVIDIA nog steeds in een opwaartse lange trend zit, hoewel er enige spanning merkbaar is. Na het bereiken van een piek in juni, is de vraag of recente toppen lager blijven of dat ze overtroffen worden.

Voor de lange termijn is duidelijk dat de opwaartse trend voortduurt. Op de korte termijn zou de eerste steun gevonden kunnen worden rond de $113 als de cijfers tegenvallen, terwijl een tweede, sterkere steun waarschijnlijk rond de $91 ligt. Dit zijn 2 VWAP's. Het biedt mogelijk koopkansen als de cijfers tegenvallen en hiernaartoe terugvalt (geen garanties).

Bij de VWAP-lijn, de witte golvende lijn, zien we dat voor de lange termijn de opwaartse beweging van NVIDIA aanhoudt, maar de korte termijn biedt geen duidelijk beeld. Als de cijfers meevallen en er een nieuwe top wordt bereikt, kan dit wijzen op een uitbraak.

Het Dynamic Trend Following systeem (dft), dat bepaalde volatiliteit uitvlakt voor een geleidelijker beeld, toont een duidelijke opwaartse trend. Dit systeem past zich aan waardoor alleen naar het heden moet worden gekeken.

De uptrend is te zien is aan de witte lijn, en de groene blokken suggereren ondersteunende trends die opvallend redelijk overeenkomen met de VWAP-lijn op de standaard grafiek, waarbij de eerste steun tussen de $95 en $85 zou liggen.

Samenvattend

De lange trend van NVIDIA blijft opwaarts, hoewel dit altijd kan veranderen. Op de normale grafiek valt op dat er sinds juni lagere toppen zijn, wat de vraag oproept of er een uitbraak boven deze toppen zal plaatsvinden of dat er eerst een verdere correctie naar beneden komt, met een sterke steun rond de $93. Met andere woorden: de trend voor de zeer korte termijn is voor nu onbeslist.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.