Navigation

Novo Nordisk: optimistisch over Wegovy - JPMorgan conferentie reeds op up - LLY

CEO Jorgensen van Novo Nordisk $NVO verwacht een langere gebruiksduur voor het obesitasmedicijn Wegovy in vergelijking met oudere behandelingen. Tijdens de JPMorgan Healthcare-conferentie benadrukte hij dat patiënten die positieve effecten ervaren met Wegovy waarschijnlijk gemotiveerd zullen zijn om door te gaan, hoewel het nog te vroeg is om dit te bevestigen.

Terwijl Novo Nordisk concurrentie ondervindt van Eli Lilly, lijkt het in de komende jaren aanzienlijke winst te kunnen behalen met zijn afslankmedicijnen. De markt is groot genoeg voor meerdere spelers. Jorgensen benadrukt dat Novo momenteel wereldwijd 14 miljoen diabetes- en obesitas-patiënten bedient.

De positieve uitspraken van de CEO van Novo Nordisk ondersteunen onze optimistische visie en we blijven positief over dit aandeel. Mocht er een correctie optreden, dan zien we dit als een kans om groter in te stappen.

Het aandeel wordt ook beschouwd als een stabiel en geschikt fonds voor een pensioenportefeuille. Ook over Eli Lilly $LLY zijn we positief gestemd (zie ook eerdere berichten).

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.